PRIMERA: Delibašić slomio Majorku, Real pao u Sevilji, Đukić opet pobedio (VIDEO)

U prvom subotnjem meču 13. kola Primere, Rajo Valjekano pobedio je Majorku u poslednja tri minuta utakmice (2:0) i tako došao do šestog mesta na tabeli. Đukićev Valjadolid prekinuo seriju remija kod kuće i pobedio Granadu (1:0). Malaga u derbiju kola bolja od Valensije (4:0)

  • 0

Činilo se da će se i prvi subotnji meč španske Primere završiti kao i meč u petak, bez golova, ali Rajo se potrudio da ne bude kao u San Sebastijanu na meču između Sosijedada i Osasune..

Poslednja tri minuta bila su kobna za tim sa Majorke. Rajo je tada uspeo da postigne dva pogotka preko Baptisataoa i Andrije Delibašića. Fudbaleri Majorke su u prošlom kolu protiv Selte najzad osvojili bod posle šest poraza, ali onda ih je opet spustio na dno Rajo.

Momci iz Valjekana su se ovom pobedom podigli na 19 bodova i zauzimaju šesto mesto na tabeli, ali imaju trenutno utakmicu više od čak pet ekipa koje mogu da ih prestignu.

Ekipa Real Madrida doživela je šok na gostovanju Betisu a kraljevski klub poražen je 1:0 golom Etksebarije u 17. minutu meča. Do kraja susreta Madriđani su napadali ali nisu uspeli da ugroze gol domaćina.

Miroslav Đukić je posle dva kola posta, opet pobedio(1:0). Na noge u Valjadolid stigla je Granada koja je na poslednja tri gostovanja osvojila šest bodova.

Gosti su dosta dobro igrali, ali su Đukićevi momci uspeli da dođu do minimalne pobede golom Manuća Gonkalvesa u 63. minutu, i time je Valjadolid prekinuo seriju od tri uzastopna remija na svom terenu.

Antonio Rukavina odigrao je svih 90 minuta.

U derbiju kola, Malaga je razbila Valensiju (4:0). "Slepi miševi" su načeti već u osmom minutu golom Portilja, a onda su ih domaći dokusurili Saviola i Santa Kruz u drugom poluvremenu sa dva gola za šest minuta.

Za kraj, za pravi debakl Valensije zaslužan je i najbolji igrač domaćih Isko koji je postigao poslednji pogodak u prvom minutu nadoknade.

Malagi je ovo druga uzastopna pobeda protiv ekipe sa "Mestalje" posle šest uzastopnih ligaških poraza. Posle 13 kola imaju 23 boda i nalaze se opet na visokom četvrtom mestu.

SUBOTA:

Rajo Valjekano - Majorka 2:0

( Baptistao 87, Delibašić 90. )

Valjadolid - Granada 1:0

( Manučo Gonkalves 63. )

Malaga - Valensija 4:0

( Portiljo 8, Saviola 75, Santa Kruz 81, Isko 90+1. )

Betis - Real Madrid 1:0

(Etksebarija 17.)

PETAK:

Real Sosijedad - Osasuna 0:0

NEDELJA:

Espanjol - Hetafe 12.00h

Atletik Bilbao - Deportivo 17.00h

Atletiko Madrid - Sevilja 19.00h

Levante - Barselona 21.00h

PONEDELJAK:

Saragosa - Selta 21.00h

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA