RUKOMETAŠICE MORAJU DA POBEDE DANSKU (TV 20.15): Vermezović traži pritisak na sudije

Rukometašice Srbije od 20.10 u "Kombank Areni" igraju protiv Danske u meču u kojem je neophodan trijumf da bi se zadržale šanse za plasman u polufinale

  • 1

Rukometašice Srbije od 20.15 (TV RTS 2) u "Kombank Areni" igraju meč druge faze Evropskog prvenstva protiv Danske, a ako žele da zadrže realistične šanse za plasman u polufinale, moraće da pobede.

Dankinje su ozbiljna rukometna reprezentacija, ali ipak ne takva sila kakve su njihove muške kolege. Pobeda nad Francuskom ulila im je samopouzdanje i svrstala ih među favorite.

- Sve reprezentacije koje su stigle iz Niša veoma su jake, pre svega individualno. Ali krasi ih i snažan kolektiv. Dansku pre starta prvenstva nisu svrstavali među kandidate za najviši plasman, ali sada su stvari nešto drugačije - ocenila je reprezentativka Srbije Jelena Erić, koja je nekoliko sezona provela u Danskoj.

- Nisu im davali veliku šansu zbog činjenice da su dosta podmladili tim. Ali, sve te devojke nisu neiskusne, niti su neuigrane. Veoma dobro se poznaju iz mlađih kategorija, tako da se može reći da već godinama nastupaju zajedno. Smena generacije nije mnogo toga promenila u igri - dodala je Erićeva, koja ipak veruje da sve najviše zavisi od srpskih rukometašica.

Trener FK Partizan Vladimir Vermezović, inače suprug proslavljene rukometašice Mirjane Đurice koja je osvojila zlato na OI u Los Anđelesu 1984, ima interesantan recept za uspeh selekcije Srbije.

- Podrška je neophodna rukometašicama, jer su, moram da priznam, druge reprezentacije jače od nas. Moramo da izvršimo pritisak na sudije sa tribina i pomognemo devojkama - ocenio je Vermezović.

Rukometašice Srbije u poslednjem kolu druge faze u sredu od 18.10 na istom mestu igraju protiv Francuske, što neće biti laka utakmica, ali da bi imala stvarni značaj neophodno je prethodno preskočiti dansku prepreku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chupavi

    11. decembar 2012 | 23:04

    Vermezovic to po ugledu na ponasanje penaltizana zadnjih pet i po godina u nasem prvenstvu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA