DOČEK ZA ŠAMPIONKU: Amela Terzić želi titule i među seniorima (FOTO) (VIDEO)

"Nadam se da ću juniorsku krunu pretočiti jednog dana u seniorsku. Zahvalila bih se na velikoj podršci treneru Rifatu Zilkiću, Ministarstvu omladine i sporta i Atletskom savezu Srbije", rekla je evropska šampionka u krosu

  • 0

Danas je u prostorijama "Komtrejda" održana proslava Atletskog saveza Srbije povodom osvajanja zlatne medalje Amele Terzić na Evropskom šampionatu u krosu.

Fenomenalan rezultat naše juniorke samo je stavio tačku na najuspešniju godinu srpske atletike, čime je posebno bio zadovoljan predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

- Nema lepšeg kraja godine za srpsku atletiku i to u godini koja je bila najuspešnija za ASS.

- Ovo je ujedno i najuspešnija godina za Amelu i lep kraj njene juniorske karijere. Sledeće godine će nastupati na seniorskom nivou i to pred našom publikom na krosu koji će biti održan u Beogradu - rekao je Jevrosimović.

KRUNA JUNIORSKE KARIJERE

Amela Terzić bila je prezadovoljna svojim rezultatom jer je želela da se oprosti sa medaljom od juniorske konkurencije, ali nije ni sanjala da će to biti zlato.

- Ono što je za mene bitno je da sam uspešno završila juniorski staž. Zahvalila bih se na velikoj podršci treneru Rifatu Zilkiću, Ministarstvu omladine i sporta i Atletskom savezu Srbije. Nadam se da ću juniorsku krunu pretočiti jednog dana u seniorsku- rekla je Terzićeva.

- Čula sam da sam treća osoba na svetu koja je uspela da osvoji sve tri medalje na krosu - zlatnu, srebrnu i bronzanu - što me svakako raduje. Nastaviću da radim kao i do sada i nadam se uspesima i u seniorskoj konkurenciji - poručila je Terzićeva.

Trener naše šampionke Rifat Zilkić istakao je da je rezultat koji Amela napravila neverovatan.

JEDINSTVEN REZULTAT U SVETU

- Ovo je kruna njene juniorske karijere, koja je već uspešna i kao seniorka. Trčati 4,07,59 minuta je ravno osvajanju medalje na Evropskom seniorskom prvenstvu.

- Ova medalja je veoma bitna jer su u toj konkurenciji trčali takmičari koji trče od 800 do 5.000 metara. Amela je ovom trkom nagovestila da će se sledeće godine boriti za najveći mogući plasman - rekao je Zilkić.

On je dodao da je njen kontinuitet rezultata za istoriju.

- Ni na jednom velikom takmičenju ona  nije bila bez pobedničkog postolja, osvojila je devet trofeja, dve svetske medalje i sedam evropskih, što niko nije uspeo u svetskoj atletici. A što je najvažnije, tempirati formu u junu i julu, a zatim ponovo u decembru je fantazija. Ona je takmičar koji će obeležiti svetsku i evropsku atletiku u narednim godinama - rekao je Zilkić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA