EUFORIJA U CRNOJ GORI: Doček u "Morači", čestitaju Đukanović i Vujanović

Za kasno večeras najavljen je doček novih evropskih prvakinja u rukometu, a slavlje će biti održano u sportskom centru "Morača"

  • 0

Osvajanje titule evropskih šampiona u ženskom rukometu izazvalo je slavlje u Crnoj Gori, a čestitke crnogorskim rukometašicama uputili su najviši državni zvaničnici.

U Podgorici je, nakon pobede ženske rukometne reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Srbiji, usledila prava euforija, slavilo se u kafićima, stanovima, a čula se i pucnjava širom glavnog grada Crne Gore.

Za kasno večeras najavljen je doček novih evropskih prvakinja, a slavlje će biti održano u sportskom centru "Morača".

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović istakao je u čestitki da rukometašice te države zaslužuju najveću zahvalnost.

- Izuzetnim znanjem i požrtvovanjem, kao i zadivljujućom borbenošću, ispunili ste zadovoljstvom sve građane Crne Gore, zavređujući maksimalno i trajno poštovanje. Na najbolji način ste promovisale sport i državu Crnu Goru - naveo je Vujanović.

Premijer Milo Ðukanović čestitao je reprezentaciji, ističući da je u pitanju ogromah sportski uspeh za jednu malu državu kakva je Crna Gora.

- Čitava Crna Gora u ovim trenucima je sa vama i raduje se vašem veličanstvenom trijumfu ostvarenom u sjajnom sportskom nadmetanju u kome ste pokazale sav svoj talenat, svu sportsku istrajnost, umeće i ponos s kojim ste branile boje svoje države - kazao je Ðukanović.

Čestitke za osvajanje evropske titule uputio je i predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić.

Rukometašice Crne Gore savladale su večeras u Beogradu u finalu branioca titule selekciju Norveške posle dva produžetka 34:31 (28:28, 24:24, 12:11).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA