NBA: Pekmen, Barea i Lav utišali Grmljavinu, negativni rekord Denvera (VIDEO)

Nikola Peković sa 24 poena i deset skokova pomogao Minesoti da pobedom (99:93) prekine seriju Oklahoma siti tandera od 12 trijumfa u nizu. Košarkaši Denvera u porazu u Portlandu sa 101:93 šutirali trojke 0-22 i postavili negativni rekord NBA

  • 0

Minesota timbervulvsi okončali su seriju Oklahoma siti tandera od 12. uzastopnih trijumfa u NBA, a najzaslužniji za pobedu Minesote sa 99:93 bili su bivši centar Partizana Nikola Peković, prva zvezda ekipe Kevin Lav i rezervista Džej Džej Barea.

Peković je potpuno nadvisio protivničkog centra Kendrika Perkinsa i postigao 24 poena uz deset skokova i dve blokade. Crnogorski reprezentativac bio je vrlo precizan, 10-18 iz igre, 4-4 slobodna bacanja, dok je njegov direktni rival iz redova Tandera Perkins zabeležio nula poena.

Kevin Lav bio je prvi strelac tima sa 28 koševa, a imao je i 12 skokova i sedam asistencija, dok je Portorikanac Barea zablistao u poslednjoj četvrtini kada je postigao 14 od ukupno 18 poena. Treba istaći i Rusa Alekseja Šveda, koji je sa po 12 poena i asistencija i sedam uhvaćenih lopti dao veliki doprinos pobedi. Nedavno oporavljeni Riki Rubio proveo je nešto više od 18 minuta na parketu, ali nije se upisao među strelce, imao je tri promašaja iz igre, uz po tri skoka i asistencije.

U redovima Oklahoma sitija Kevin Durant postigao je 33 poena, Rasel Vestbruk 30, ali uz katastrofalni čut iz igre 9-28, dok je ekipi nedostajao povređeni Kevin Martin. Uprkos porazu, Tander je i dalje tim sa najboljim bilansom u NBA, 21-5 (80,8 odsto pobeda), dok je Minesota trenutno šesta u zapadnoj konferenciji.

Za razliku od Pekovića, Saša Pavlović imao je malu ulogu u pobedi Portlanda nad Denverom sa 101:93, postigavši dva poena, uz tri asistencije i dva skoka za 14 minuta u igri. U redovima domaćina na visini zadatka bili su Nikolas Batum sa 22 poena, Vesli Metjuz sa 20, Džej Džej Hikson sa po 18 koševa i skokova, dok se debitant Demijen Lilard ispromašivao (3-14 iz polja, od čega trojke 1-6), ali imao je deset asistencija.

Jedan od razloga za poraz Denvera je očajan šut za tri poena, košarkaši Nagetsa šutirali su 0-22 i postavili negativni rekord Lige, oborivši svega devet dana stari rekord Portlanda koji je  imao 20 promašaja bez ijednog pogotka u porazu u Torontu.

Majami hit zabeležio je ubedljivu pobedu protiv donedavno velikog rivala Dalasa sa 11o:95 u gostima, a u jednom trenutku aktuelni šampioni imali su čak 36 poena prednosti, pa su Lebron Džejms i Dvejn Vejd proveli na klupi čitavu poslednju četvrtinu.

Dok je bio na parketu, Džejms je zabeležio 24 poena uz devet skokova i po pet asistencija i izgubljenih lopti, Vejd je dodao 19 poena, Kris Boš 17. Lebronu je ovo 23. uzastopni meč sa 20 i više poena, što je najduži niz na startu sezone od 1989/90. kada je Karl Meloun iz Jute imao 24 takva meča.

Dalas je u meču bio osetno oslabljen, pored Dirka Novickog koji nije odigrao nijedan meč ove sezone i tek je počeo sa treninzima, odsutni su bili Elton Brend, Derek Fišer i Brendan Rajt.

REZULTATI:

Minesota - Oklahoma siti 99:93

Dalas-Majami 95:110

Portland-Denver 101:93

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA