ZABRANJUJU "ZABRANJENE"? Država u ratu s Partizanovom navijačkom grupom!

Dok se u javnost sve više spekuliše o stavljanju van zakona problematične frakcije "grobara", oni uoči Nove godine podelili paketiće najmlađima u "Zvečanskoj" i dali krv

  • 11

KAP JE PRELILA ČAŠU! Poslednji incidenti u Pioniri na meču košarkaša Partizana i Cibone, kada je odvojena frakcija "Grobara" pod nazivom "Zabranjeni" neprestano palila i ubacila pirotehnička sredstva na parket, uznemirili su ljubitelje crno-belih, ali i ostavili prostor za spekulacije da će, posredstvom Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, ova grupa navijača biti na meti države, koja bi mogla da zatraži zabranu "Zabranjenih"!

Nešto slično desilo se pre nekoliko godina s velikim brojem organizovanih navijačkih grupa Partizana, Zvezde i Rada. Reakcija direktora kluba iz Humske Mlađana Šilobada da klub ne može da podrži postojanje takvih navijača naišla je na odobravanje većine navijača na brojnim forumima. Pominje se da bi "Zabranjene" trebalo zabraniti ili im bar onemogućiti ulazak u "Pionir"!

Malo je poznato da je u okviru JSD Partizan pred kraj godine održan sastanak klubova na kojem se raspravljalo o sukobu dve frakcije "grobara" - "Alkatraza" i "Zabranjenih". Među nadležnima se tražio način kako da zaustave organizovane ulaske "Zabranjenima", koji već duže vreme predstavljaju kost u grlu Draganu Đuriću i upravi FK Partizan.

Podsetimo, prema Zakonu o Ustavnom sudu, član 80, stav 1, Ustavni sud odlučuje o zabrani rada političke stranke, sindikalne organizacije, udruženja građana ili verske zajednice na osnovu predloga Vlade, republičkog javnog tužioca ili organa nadležnog za upis u registar političkih stranaka, sindikalnih organizacija, udruženja građana ili verskih zajednica.

U fudbalskom i košarkaškom klubu niko nije želeo da govori o ovoj temi. Umesto toga, upućivali su nas na nadležne pravosudne organe, koji nisu mogli da se dogovore ko može da pokrene inicijativu za zabranu određene navijačke grupe. U Republičkom tužilaštvi i Apelacionom sudu loptu su prebacivali na Ustavni sud, u kome se niko nije javljao.

S druge strane, frakcija "Zabranjenih", bez medijskog eksponiranja, posetila je pred Novu godinu Centar za zaštitu dece u Zvečanskoj, gde je najmlađima odnela paketiće kupljene od svog novca. "Zabranjeni" su se nedavno u velikom broju odazvali i dali krv svima onima kojima je to potrebno.

Očigledno je da, kao i kod ostalih navijačkih grupa u Srbiji, kukolj treba odvojiti od žita...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan iznad svih

    8. januar 2013 | 18:47

    Ključna rečenica koja je nekako sakrivena u tekstu "Među nadležnima se tražio način kako da zaustave organizovane ulaske “Zabranjenima”, koji već duže vreme predstavljaju kost u grlu Draganu Đuriću i upravi FK Partizan."

  • Гробар из Ниш

    8. januar 2013 | 22:55

    Будућност је за улетање Варвара (уз коришћење пиротехнике и бацање столица) на терен добила казну од 6000 евра, па би према томе казне и за ово требала да буде отприлике толика. (али ово су ипак Српски навијачи па можемо очекивати и већу) За Вујошевићеве испаде против Задра клуб је кажњен са 2 600 евра, а његово понашање у Мађарској коштало је Партизан још 2 000 евра. За све ове године играња у јадранској лиги неспортско понашање Вујошевића је коштало Партизан око 45 000 евра (укључујући и казне за техничке грешке), а био је суспендован на 11 утакмица. Све то заједно показује да је ово био само испад појединих из редова Забрањних, али да ће се и то све исконтролисати на будућим утакмицама. Тако да Забрањени јесу трн у оку Ђурићу и сличним особама, што такође показује да они јесу права прича. Поздрав !

  • Istina Boli

    8. januar 2013 | 23:53

    Da pitamo mi drzavu gde su Ivanove ubice,bole vas nase petarde a ubice naseg brata jos uvek na slobodi...Sram vas bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA