RAKOČEVIĆ: Ne znam da li ćemo moći da uđemo u "Pionir"!

- Publika se sada uželela i imam utisak da bismo mogli da napunimo Arenu, ako bismo kojim slučajem igrali Evroligu - rekao je kapiten Crvene zvezde. Trener Vukoičić oseća pritisak zbog važnosti utakmice sa Galatasarejem, ali se ne plaši izazova

  • 0

Da će navijači Crvene zvezde u sredu u "Pioniru" napraviti spektakl na utakmici drugog kola Evrokupa između "crveno-belih" i Galatasaraja, postalo je kristalno jasno kada su karte rasporodate u ponedeljak za tri sata na Malom Kalemegdanu.

"Delije" bi trebalo da ispoštuju akciju kluba "Crveno obuci, nek sluti na radost" i na utakmicu dođu u crvenoj odevnoj kombinaciji, a paklenu atmosferu u beogradskoj hali očekuje i kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević.

Rakočević je pozvao navijače da korektno navijaju i da se uzdrže ubacivanja predmeta u teren jer bi tim sa Malog Kalemegdana mogao da bude kažnjen, ne samo novčano već i igranjem pred praznim tribinama.

- Neka nam daju krila i podršku kako bismo igrali najbolje što možemo. Očekuje nas težak meč, želimo da iskoristimo dobru formu i zašto da ne pokušamo da zabeležimo pobedu protiv ekipe koja ima najveće adute u Evrokupu.

Na pitanje novinara kako komentariše veliko interesovanje navijača i da ga uporedu sa periodom iz 1998. godine kada je takođe nastupao za crveno-bele Rakočević je rekao:

- Plan je bio da se Zvezda vrati na staze starih uspeha. To je donekle ostvareno i navijači su počeli da dolaze u "Pionir" u velikom broju. . Nadam se da ćemo to izboriti sledeće sezone - zaključio je Rakočević.

VUKOIČIĆ: IMAJU TIM ZA EVROLIGU, ALI MI SE NE PLAŠIMO IZAZOVA

Trener košarkaša Crvene Zvezde Vlada Vukoičić rekao je da je ključ uspeha protiv Galatasaraja u odbrani i da veruje da crveno-beli mogu da pobede turski tim.

- Da je neko birao najzvučnija imena iz Evrokupa ne bi mogao da izostavi Galatasaraj i Uniks. Igrali smo dobro prvi deo i nismo imali sreće da ižvučemo lakše protivnike jer su ova dva kluba uz Valensiju najjači u takmičenju. Jedino timskom i angažovanom odbranom možemo da ih svedemo na razumnu meru i ubeđen sam da će igrači dati maksimum i da će to biti dovoljno za trijumf - rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Trener Zvezde je analizirao sastav i igru Galatasaraja:

- To je skup izvanrednih pojedinaca. U ovakvom sastavu mogu da se takmiče i u Evroligi. Imaju slobodu u odbrani, ne "ginu" svih 40 minuta, ali to im dozvoljavaju imena. U napadu igraju jednostavno, uz nekoliko dodavanja i pokušavaju da akcijama "jedan na jedan" i "dva na dva" pronađu put do koša. Prvi cilj je da probamo da iskoristimo domaći teren i jednu od dve ekipe udaljimo od plasmana u narednu fazu takmičenja - objasnio je Vukoičić i dodao da oseća pritisak zbog važnosti utakmice, ali da se ne plaši izazova.

- Pritisak postoji i samo timovi bez ambicija ga ne osećaju. Što je tim bolji, pritisak je veći. Želimo da veliku energiju koja postoji oko kluba kanališemo u tim. Ove sezone Zvezda je najgledanija ekipa što je veliki napredak u odnosu na neke ranije sezone.

Iz kluba su poručili da su sve karte za meč rasprodate i da će Zvezda imati veliku podršku navijača.

Utakmica drugog kola L grupe LAST16 Evrokupa Crvena zvezda-Galatasaraj igra se u sredu od 19.30 u dvorani "Pionir".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA