Španci i Danci u finalu Svetskog prvenstva

Domaćin Svetskog prvenstva u rukometu, selekcija Španije, nije imala mnogo problema sa Slovencima, koje je posle pobede od 26:22 poslala u meč za bronzu gde čekaju Hrvate

  • 0

Bajka slovenačkih rukometaša na Svetskom prvenstvu završena je očekivanim porazom u, za njih, istorijskom polufinalu. Samo desetak minuta "prave" igre protiv domaćina je malo... Španija - Slovenija 26:22 (13:12), pa će "furija" igrati u finalu u nedelju. Drugi finalista je Danska, koja je sa 30:24 (14:11) pobedila Hrvatsku.

Bodreni sa tribina, bez previše sudijskih asistencija i sa fenomenalnim procentom realizacije, Španci su brzo poveli i napravili razliku od tri-četiri gola. Sve što su Slovenci uradili je da su istu do kraja poluvremena spustili na minus jedan (12:13).

Preterana želja nekadašnju "braću" koštala je mnogo izgubljenih lopti. Oni su domaćinu poklonili čak 12 napada, a nisu iskoristili ni minute kada su Škof i Pros "skidali" sve. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Arpad Šterbik je imao "samo" deset odbrana (Škof 12, Prost 4).

Hoan Kanjaljes je dao pet pogodaka, dok je Gašper Marguc dao sedam.

Rapsodija Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva nije se ponovila u polufinalu. Komšije su se koliko-toliko, protiv Danske, držale u prvom delu prvog poluvremena... Skandinavci zato u finale idu apsolutno zasluženo, pošto su sa 30:24 pobedili "kockaste".

Danska je iznenadila čvrstom odbranom, koja je brzo, po potrebi, transformisana iz 6-0 u, recimo, 5-1. Hrvati nisu imali rešenja, a i golman Landin je bio sjajan. Hrvati su se u 50. minutu imali minus od tri gola, ali su ga Danci kontrama brzo duplirali, da bi na kraju bilo 30:24. Recimo i to da je Hansen, jedan od najboljih bekova sveta dao samo jedan gol! Dakle, kolektivna igra je presudila.

SP U RUKOMETU (polufinale):

Španija - Slovenija 26:22 (13:12)

Danska - Hrvatska 30:24

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA