Voznijacki otpustila trenera

Bivši trener Jelene Janković Rikardo Sančez ponovo ostao bez angažmana, jer je Dankinja nezadovoljna padom sa prvog mesta WTA liste

  • 0

Danska teniserka Karolina Voznijacki raskinula je saradnju sa španskim trenerom Rikardom Sančezom, nezadovoljna padom sa prvog na četvrto mesto WTA liste.

Bivši trener srpske teniserke Jelene Janković radio je u stručnom štabu Voznijacki svega dva meseca.

Voznijacki je u četvrfinalu Australijen Opena poražena od Belgijanke Kim Klajsters, čime je izgubila vodeće mesto na listi najboljih teniserki sveta.

Lidersku poziciju preuzela je Beloruskinja Viktorija Azarenka pobedom u finalu prvog Grend slem turnira sezone nad Ruskinjom Marijom Šarapovom.

Sančez je za lokalne novine izjavio da razlog raskida saradnje leži u razlici u trenerskom pristupu između njega i oce Karoline Voznijacki, koji je prethodno trenirao dansku teniserku.

- Izuzetno poštujem rad Pjotra Voznijackog, iako on nikada sam nije igrao tenis. Ipak, naša dva koncepta nisu bila usklađena i to je loše uticalo na igru Karoline, koja je jednostavno, bila u konfuziji -  rekao je Sančez.

(Tanjug/Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA