NAŠAO KLUB: Drente u Alaniji

Holanđanin koga su smatrali velikim talentom je, posle neslavnih epizoda u Realu, Herkulesu, Evertonu i sedam meseci bez posla, postao član ruskog premijerligaša iz Vladikavkaza

  • 0

Nekada velika nada, bivši igrač Fejenorda i Rela, Holanđanin Rojston Drente, novi je član Alanije iz Vladikavkaza, trenutno 15. na tabeli ruskog prvenstva.

Holanđanin je stigao bez obeštećenja i potpisao je ugovor na tri i po godine, do 2016.

Drente je ponikao u omladinskom pogonu Fejenorda, a 2007. godine, posle odličnog nastupa na EP mladih reprezentacija, na kojem je Holandija savladala Srbiju u finalu,  stigao je u Real.

Međutim, tamo se nije snašao, pa su usledile pozajmice u Hrerkules i Everton, ali ni u novim sredinama nije imao mnogo uspeha niti je pokazao previše entuzijazma. Dok je bio u Evertonu, tražio je da ne igra za Božić već da ga provede sa porodicom iako je period pred kraj godine jedan od najintenzivnijih u ostrvskom fudbalu.

Prošlog leta Drenteov ugovor sa kraljevskim klubom je istekao, pa je sve do potpisa za Alaniju bio bez angažmana.  U ruskom klubu očito veruju da od 25-godišnjeg fudbalera može nešto da bude.

- Nadamo se da će postati jedan od vođa ekipe. Nismo ga doveli samo zbog njegove tehnike i brzine, već i zbog ličnosti - izjavio je trener Alanije Valerij Gazajev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA