BLAM BBC-JA: Pesmu o ubistvu žene pustili posle vesti o Pistorijusu (VIDEO)

"Hej, Džo, gde si krenuo sa tim pištoljem u ruci? - Ubiću svoju ženu jer me vara sa drugim čovekom", delovi su pesme Džimija Hendriksa, koju je radio-stanica pustila odmah posle vesti da se Južnoafrikanac pojavio pred sudom zbog ubistva svoje devojke

  • 0

Televizijska stanica BBC uputila je izvinjenje zbog emitovanja pesme Džimija Hendriksa "Hey Joe", u kojoj se peva o muškarcu koji ubija svoju ženu zbog prevare, neposredno posle saopštavanja vesti da se južnoafrički atletičar sa invaliditetom Oskar Pistorijus pojavio pred sudom zbog ubistva svoje devojke.

Pistorijusova ubijena devojka Riva Stinkamp je, prema nekim navodima, bila u vezi sa južnoafričkim ragbistom Fransoa Hugarom iako je bila u 2ozbiljnoj ljubavi" s olimpijcem.

Nakon što je vest saopštena u programu na "Radiju 6", stanici koja je pripada sistemu BBC-ja, emitovana je pesma "Hey Joe" legendarnog gitariste Džimija Hendriksa, u kojoj su stihovi: "Hej, Džo, gde si krenuo sa tim pištoljem u ruci? - Ubiću svoju ženu jer me vara sa drugim čovekom."

Voditelj se izvinio slušaocima odmah posle pesme.

- Shodno prirodi informacija koje su se pojavile u svetskim medijima, izvinjavamo se svima koje je mogla da šokira pesma "Hey Joe" odmah posle vesti o Oskaru Pistorijusu - rekao je portparol BBC-ja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA