KUP NEMAČKE: Istorijski plasman Frajburga u polufinale, čeka ga Volfsburg!

Gubio je Frajburg 2:0 u petom minutu od Majnca, ali je sjajnim preokretom izborio produžetke i pobedu od 3:2. Volfsburg očekivano dobio Ofenbah 2:1. U sredu se sastaju Dortmund i Bajern

  • 0

U sjajnom meču četvrtfinala nemačkog Kupa, fudbaleri Frajburga su iz preokreta savladali Majnc rezultatom 3:2 i obezbedili istorijski plasman u polufinale.

Majnc je do petog minuta već imao vođstvo od 2:0, posle golova Parkera u drugom i Cimlinga u četvrtom minutu, tako da su se domaći pošteno opustili, misleći da će osigurati pobedu. Zakomplikovalo se posle isključenja Pospeša, koji je za osam minuta zaradio dva žuta kartona u 66. minutu.

Frajburg je iskoristio "igrača više" do kraja meča na maestralan način - prvo je rezervista Santini smanjio u 86. minutu, a onda je u drugom minutu nadoknade dosuđen penal zbog faula nad Santinijem, a siguran sa bele tačke je bio Kaliguli.

Uzdrmani Majnc nije uspeo da se oporavi u produžecima, tako da su tek tako ostali bez prerano upisane pobede, kada je u 108. minutu ponovo pogodio Kaliguli i obezbedio svom klubu prvo polufanile kupa u istoriji.

Frajburg će igrati protiv Volfsburga u polufinalu, koji je u drugom meču savladao Ofenbah 2:1, a u strelce za "vukove" upisao se i hrvatski reprezentativac Ivica Olić.

U sredu su na programu još dva četvrtfinalna meča, od kojih je svakako najzanimljiviji onaj između dortmundske Borusije, aktuelnog šampiona, i minhenskog Bajerna, lidera na tabeli.

KUP NEMAČKE, četvrtfinale

26.02.

Majnc - Frajburg 2:3

(Santini 86, Kaliguli 90+2 pen., 108 - Parker 2, Cimling 4)

Kikers Ofenbah - Volfsburg 1:2

(Štadel 81 - Olić 50, Dost 71)

27.02.

Štutgart - Bohum 19.00

Bajern Minhen - Borusija Dortmund 20.30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA