DUBAI: Đoković lagano protiv Sepija, u polufinalu na Del Potra

U 1.785.500 dolara vrednom turniru, Novak je za 64 minuta pobedio Italijana Andreasa Sepija sa 6:0, 6:3 i plasirao se u polufinale

  • 0

Novak Đoković nastavlja sa dominacijom u Dubaiju. Posle samo 64 minuta na tribine je, neoznojivši se, poslao Italijana Andresa Sepija. Prvi "kosturaš" turnira je korak bliži finalu i najvećem delu nagradnog fonda (1,785,500 dolara). Meč sa Sepijem nije bio ni najmanje lep, pošto je publika svedočila ekspresnom tenisu. Novak je slavio sa 2:0 (6:0, 6:3).

U prvom setu je Sepi osvojio malo poena, a dva mu je, posle duplih grešaka, poklonio Đoković. Istina, Sepi je imao jednu brejk loptu (nije je iskoristio). Sa druge strane, iako sa manjim procentom uspešnosti prvog servisa, Novak je imao 11 osvojenih poena posle 13 prvih servisa. Sepi samo četiri.

U prvom setu, koji je trajao samo 23 minuta, Novak je bio potpuno dominantan, pa i ne čudi da je ovaj deo meča dobio bez izgubljenog gema. U nastavku je Italijan "proradio"... Sepiju nije nedostajalo motiva i žara u igri, ali je to premalo za pobedu. Sepi je posle nekoliko "đuseva" uspeo da osvoji gem. Ta činjenica je izazvala salvu aplauza.

Posle izgubljenog gema Novak je zaigrao za nijansu "jače", pa je egzekucija bila brza. Sepi je i 11. put u duelima sa Đokovićem teren napuštao pognute glave.

U polufinalu Đoković ide na Huana Martina del Potra, dok je Berdih, očekivano, u polufinalu "dobio" Rodžera Federera, koji je lagano savladao Nikolaja Davidenka (6:2, 6:2).

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA