Nenad Pagonis šampion sveta u kik-boksu

Nenad Pagonis, 25-godišnji Novosađanin, tri puta je bio prvak Evrope i pet puta je proglašavan za najboljeg kik-boksera planete

  • 0

Jedan od najboljih srpskih kik-boks boraca Nenad Pagonis osvojio je titulu profesionalnog prvaka sveta pošto je na spektakularnoj reviji, održanoj u Monte Karlu, bio bolji od Rusa Alekseja Papina sudijskom odlukom 2:1. U izuzetno teškom meču Pagonisa je iznenadio agresivan start Papina, pa je srpski kik-bokser u prvih nekoliko rundi čak dva puta bio u nokdaunu. Ipak, Pagonis je uspeo da se "izvuče" i pređe u ofanzivu. Serijom udaraca u petoj rundi poslao je protivnika na pod, što je bio i ključni momenat prilikom sudijskog glasanja.

- Drago mi je što smo punim tribinama u Monte Karlu i hiljadama ljubitelja sporta, koji su širom Evrope ovaj spektakl posmatrali preko malih ekrana, pružili vrhunski užitak i odličnu borbu, kakva je i bila najavljivana. Obojica smo meču pristupili fajterski i bez mnogo kalkulacija, a u takvim okolnostima presuđuju srce i želja, koja je očigledno ovoga puta bila na mojoj strani. Drago mi je što sam se ponovo popeo na kik-bokserski Olimp pod zastavom Srbije, uz sve čestitke Papinu za odličnu borbu - rekao je Pagonis posle meča.

Ovaj 25-godišnji Novosađanin u dosadašnjoj karijeri tri puta je osvajao naslov prvaka Evrope, dok je pre duela u Monte Karlu već imao pet priznanja za najboljeg kik-boksera planete. Pagonisa već sledećeg meseca očekuje nastup na najprestižnijem takmičenju u kik-boksu, poznatom pod nazivom "It's show time", koji će se održati u Milanu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA