VOJVODINA: Zašto ste "Firmu" držali sat vremena zaključanu posle meča?

- Da li je moguće da poslednji moramo izlaziti i sa svog stadiona 'Karađorđe' na kojem su sve tribine zaključane? - jedno je od pitanja koje je novosadska Vojvodina napisala u saopštenju posle "incidenta" na utakmici sa OFK Beogradom

  • 2

Upravni odbor fudbalskog kluba Vojvodina izdao je saopštenje u kom navodi da ne može da razume zašto "organi reda" zadržavaju domaću publiku i po sat vremena posle završetka utakmice?!

Vojvodina je u četvrtak savladala OFK Beograd sa 1:0, u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije, ali su njihovi navijači kasno napustili stadion posle završetka utakmice.

"Crveno-beli" iz Novog Sada zahvalili su se na podršci, ali se ujedno i izvinjavaju svojim navijačima zbog toga što ih organi reda, kako tvrde u klubu, sve češće drže na tribinama dugo po završetku meča.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Kao što je najširi srpski fudbalski auditorijum imao priliku da vidi, prva polufinalna utakmica Kupa Srbije između Vojvodine i OFK Beograda, pored odlične predstave na terenu, bila je upotpunjena sjajnom atmosferom na tribinama koju su priredili navijači Vojvodine.

Uprava kluba ovim putem se zahvaljuje svojim navijačima na pruženoj podršci koja je mnogo značila igračima, ali ne može da ne pomene nemile scene koje se na stadionu 'Karađorđe' već dugo vremena događaju. Radi se, naime, o neshvatljivom zadržavanju velikog dela domaće publike od strane organa reda koje traje i po sat vremena nakon završetka utakmice, kao i neshvatljivim zahtevima organa reda za dodatnim merama bezbednosti koje FK Vojvodina mnogo koštaju, iako se na stadionu 'Karađorđe' do sada nije dogodio nikakav eksces.

Ne možemo da razumemo ove postupke i mišljenja smo da nije korektno da sa svih stadiona širom Srbije gde gostujemo naši navijači izlaze poslednji, pa se pitamo:

'Da li je moguće da poslednji moramo izlaziti i sa svog stadiona 'Karađorđe' na kojem su sve tribine zaključane?'

Neshvatljivo nam je da organi zaduženi za red nemaju nimalo obzira prema navijačima koji su na utakmicu došli sa malom decom. Ako nam ne date po bilo kom osnovu da budemo prvi, barem nam omogućite da prvi izađemo sa svog stadiona.

'Pitamo se, čemu vode takvi postupci?'

Ne mešamo se u rad organa bezbednosti, ali osećamo obavezu prema svojim navijačima da im na ovaj način uputimo javno izvinjenje što su po kiši čekali više od 45 minuta da izađu sa stadiona - navodi se u saopštenju koje je potpisao Upravni odbor FK Vojvodina iz Novog Sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA