VESLANJE: Zlato za Stojića i Beđika u Italiji

Srpski dvojac trijumfovao na regati "Memorial Paolo D''aloja" s vremenom 7.12,04 minuta * Ostale dve posade ostale bez medalja

  • 0

Poslednjeg dana Internacionalne regate "Memorial Paolo D''aloja" u Italiji, srpski dvojac bez kormilara Nikola Stojić i Nenad Beđik osvojio je zlatnu medalju sa vremenom 7:12,04 minuta.

Druga dva srpska čamca u finalu ostala su bez medalje. Miloš Tomić i Goran Jagar su sa vremenom 7:19,25 bili četvrti, a Veselin Savić i Miljan Vuković (7:22,86) peti. Poslednji u finalu bili su Grci Louloudis i Hristomanos (7:29,75).

Stojić i Beđik su dan ranije takođe osvojili zlato u istoj diciplini, dok su Miloš Vasić i Radoje Ðerić bili drugi.

Takmičenje u Italiji je izborna regata za srpske reprezentativce, nakon koje će selektor Nebojša Ilić odrediti sastav za Evropsko prvenstvo u Sevilji krajem maja i Mediteranske igre u Mersinu u junu.

- Stojić i Beđik su pokazali da su trenutno naš prvi dvojac. Po kvalitetu pokazanom kako u Zagrebu tako i u Piadeluku, Ðerić i Vasić su obezbedili status drugog dvojca, dok ćemo kroz treninge odlučiti ko će biti treći.

- U svakom slučaju, u Sevilji će, kada su rimenaši u pitanju, nastupiti dvojac bez kormilara i četverac bez kormilara. Takođe, nastup na šampionatu Starog kontinenta već su obezbedili Marko Marjanović i Aleksandar Filipović u dubl skulu - zaključio je Ilić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA