Blekburn i Đenova odbili Levandovskog!

Sem Alredajs otkrio da je još 2009. trebalo da dovede poljskog napadača u Blekburn, ali uprava je smatrala da je preskup * Jednako pogrešnu procenu napravio i predsednik Đenove Preciozi

  • 0

Nekadašnji menadžer fudbalera Blekburna Sem Alerdajs priznao je da upravi kluba sa "Ivud parka" nikad neće oprostiti što mu 2009. godine nisu dozvolili da angažuje Roberta Levandovskog, tadašnjeg napadača Legije.

- Skautirali smo ga i procenili da je pravi igrač za Premijer ligu. Za njegov transfer trebalo je platiti tri miliona funti, ali uprava je smatrala da je preskup. Progoni me svaki put kada vidim gde je trenutno. A mi smo kasnije doveli Hrvata Nikolu Kalinića za duplo veće pare - otkrio je sadašnji menadžer Vest Hema engleskim medijima.

Levandovski je ušao u istoriju sa četiri gola Realu i vodi Dortmund prema finalu Lige šampiona, Blekburn je trenutno u Drugoj engleskoj ligi - Čempionšipu, dok Kalinić igra za ukrajinski Dnjepar.

Teško da je neka uteha, ali Blekburn nije jedini pogrešio sa sjajnim Poljakom. Predsednik Đenove Enriko Preciozi odbio je godinu dana posle Blekburna da angažuje Levandovskog za pet miliona evra.

- U to vreme bili smo jaki u napadu i nismo očekivali da će Robert postati ovakav igrač - rekao je Preciozi, koji tvrdi da je mogao svojevremeno da angažuje i Lionela Mesija, pa ako je to tačno, Levandovski mu i nije najveća greška.

- Kada sam bio predsednik Komoa, Mesi je došao na probu. Imao je 15 godina i već je bio fenomen, ali iz raznih razloga nismo ga uzeli. To je bila greška - shvatio je u međuvremenu Preciozi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA