SAOPŠTENJE PRED DERBI: Ne vređajte se!

FSS, Zajednica Superlige i "večiti rivali" uputili zajednički apel u kom pozivaju sve aktere derbija da sportski isprate meč koji će verovatno odlučiti o tituli

  • 1

Fudbalski savez Srbije, klubovi Partizan i Crvena zvezda, kao i Zajednica Superlige Srbije uputili su apel svim akterima 144. "večitog" derbija da na fer i sportski način isprate utakmicu koja će najverovatnije odlučiti o šampionskoj tituli.

- Pozivamo sve aktere derbija da izjavama, ponašanjem i sportskim odnosom pre, tokom i posle susreta kreiraju istinski zdravu sportsku atmosferu, ispunjenu tolerancijom i poštovanjem. Uz to, pozivamo sve navijače i ljubitelje fudbala koji budu bili prisutni na stadionu Partizana da svoj klub podrže u duhu fer-pleja, sporta i tradicije našeg naroda - kaže se u zajedničkom saopštenju.

FSS, Partizan i Zvezda zahtevaju da se prema protivniku pokaže respekt, ispoštuje veličina fudbalske svetkovine i Evropi dokaže da su klubovi sa ovih prostora u svemu kvalitetni za iskorak na međunarodnu fudbalsku pozornicu.

- Partizan i Crvena zvezda igraće i za ulaznicu za evropsku klupsku scenu. Biće to test za sve nas: igrače, rukovodstva i navijače. Neka svi uživaju, neka pobedi bolji i neka pobedi derbi - navodi se u saopštenju.

Derbi utakmica 28. kola Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se na stadionu u Humskoj u subotu od 19.30 časova.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA