KLOP: Bajern je negativac iz filmova o Džejmsu Bondu!

Trener Borisije, koga su Bavarci svojevremeno želeli na klupi, smatra da novac, ipak, nije uvek garant dobrih rezultata

  • 0

Jirgen Klop, trener Borusije iz Dortmunda, istakao je da ga Bajern zbog finansijske moći i politike dovođenja igrača podseća na "negativca iz filmova o Džejmsu Bondu".

Bavarski klub je već dogovorio transfer igrača Borusije Marija Gecea na kraju sezone za sumu od 37 miliona evra.

Nemački mediji navode da su Bajernu interesantna još dva igrača Borusije - Mats Humels i Robert Levandovski.

- Bajern želi da poput Barselone dominira celu deceniju. To je u redu ako imate novac, jer vam on povećava šanse za uspeh. Ipak, ni novac nije uvek garant dobrih rezultata - rekao je Klop engleskim medijima uoči subotnjeg finala Lige šampiona sa Bajernom.

On je naveo da minhenski klub odlično koristi superiornu finansijsku poziciju u kojoj se nalazi.

- Mi nismo supermarket, ali oni žele naše igrače jer znaju da mi ne možemo da ih platimo kao Bajern. To vam je kao u filmovima o Džejmsu Bondu, samo što su oni negativci. Mi ne možemo da radimo kao Real ili Bajern i da ne mislimo na poreze, a da budućim generacijama ostavimo da rešavaju naše probleme. Mi radimo ozbiljno i pažljivo. Imamo jednu svotu novca i zato nam igrači odlaze - objasnio je Klop.

Klop je otkrio i da je svojevremeno Bajern želeo da ga angažuje, ali da su čelnici minhenskog kluba tada, ipak, izabrali Jirgena Klinsmana.

- Predsednik Uli Henes me je pitao da se sastanemo. Rekao sam mu: ''Da, gospodine, moram prvo da pitam svoju majku, ali mislim da će biti u redu''. Tada sam im bio jedan od dvojice kandidata. Henes se na kraju odlučio za Klinsmana - dodao je Klop.

Finale Lige šampiona između Borusije i Bajerna igra se u subotu od 20.45 na londonskom "Vembliju".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA