ĐOKOVIĆ: Odlučio sam da osvojim Rolan Garos!

Svetski broj jedan kaže da je došao u Pariz po jedini veliki turnir koji nema u svojoj karijeri

  • 4

Na konferenciji za novinare pred početak Rolan Garosa, srpski i svetski broj jedan Novak Đoković kaže kako je u odličnoj formi, kao i da je sve u njegovim rukama.

- Odlučio sam da osvojim ovaj turnir i učiniću sve što je u mojoj moći da to učinim. Ja kontrolišem igru. Imam veliku motivaciju, ali turnir je dug i morate da ga osvajate u fazama.

U prvom kolu protivnik će mu biti mladi Belgijanac David Gofan, koji je trenutno 57. na svetu, u narednom pobednik duela Dodig (Hrvatska) - Pelja (Kolumbija), dok bi u trećoj rundi mogao da igra protiv Bugarina Grigora Dimitrova, koji ga je elimisao pre dve nedelje u Madridu.

Đoković je pohvalno prokomentarisao svog prvog protivnika.

- On je deo grupe mladih tenisera koji će za nekoliko godina sigurno biti među najboljima.

Ako Nole osvoji ovaj Rolan Garos, biće tek osmi igrač u istoriji tenisa koji je osvojio sve grend slemove.

- Bila bi mi čast da osvojim ovaj turnir i uđem u tako redak klub. Ovo mi je prioritet sezone i daću sve od sebe - rekao je Đoković.

U Đokovićevoj polovini žreba nalazi se i sedmostruki i prošlogodišnji šampion grend slema Rafael Nadal, što znači da bi srpski i španski teniser mogli da se sastanu u polufinalu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA