VUJOŠEVIĆ: Troicki sme da navija za Partizan kao Novak za Zvezdu!

Trener Partizana prokomentarisao je da će srpskog tenisera zamoliti za umerenost u navijanju kad bude uspešan kao prvi reket sveta

  • 15

Treći najbolji srpski teniser Viktor Troicki privukao je pažnju javnosti svojim navijanjem za Partizan na prvoj utakmici finala plej-ofa protiv Crvene zvezde. Prema rečima trenera šampiona ABA lige Duška Vujoševića, Troicki ima pravo da navija isto kao što i Novak Đoković navija za Crvenu zvezdu.

- Da li sme Troicki da navija za Partizan, sme. Kao što Novak sme da navija za Zvezdu. Ne treba puno petljati politiku - rekao je trener "crno-belih" novinarima.

- Novaka površno znam, jednom prilikom smo se upoznali na turniru "Serbian open". Sa strašću navijam za njega osim kada igra protiv nekog iz Partizanove porodice. Ali jako navijam za Novaka Đokovića, smatram da je svetska zvezda i da samim tim prelazi okvire naše zemlje da bi smeo olako da se do kraja opredeljuje. Verovatno nisam u pravu i verovatno postoje različiti pogledi na realnost - rekao je Vujošević.

- Znam da je Troicki navijač Partizana, i drago mi je zbog toga. Tu sam subjektivan, ali kad on dosegne slavu Novaka, zamolićemo ga da bude umereniji po pitanju isticanja - rekao je kroz smeh Vujošević.

- Pevao je ono što pevaju navijači, nije pravio kritiku sadržaja pesme. Pevao je ono što pevaju navijači Partizana u tom trenutku.

Na pitanje da li misli da je Troicki pevao i protiv države, trener Partizana je odgovorio:

- Mislite da je pevao protiv države? I Partizan je deo države, i moja majka je država, i vi ste - zaključio je Duško Vujošević.

"NE ZNAM KOLIKO SMO SVESNI DA IMAMO DVA KLUBA U EVROLIGI"

Trener Partizana osvrnuo se na rezultat prve utakmice u kojoj su njegovi igrači potpuno nadigrali večitog rivala, i upozorio da će Zvezda biti dodatno motivisana.

- Posle prespavane noći siguran sam da nas čeka veoma teška utakmica, da će rezultat dodatno da motiviše protivnike. Oba kluba su ove godine imali uspešne sezone, možda nisu na početku smatrani na podjednak način za favorite u najznačajnijem takmičenju, po kvalitetu, ali i po onome što je donosilo prvo i drugo mesto, plasman u Evroligu.

- Svi klubovi su se značajno ojačali i stvarno je ABA liga bila kvalitetna, i to što su Zvezda i Partizan napravili uspeh čini sezonu uspešnu za oba kluba. Beograd ima dva predstavnika u Evroligi, što nije zabeleženo do sada nikada, niti je moglo po pravilima. Ne znam koliko smo svesni toga.

Da bi "crno-beli" poveli u seriji 2-0, trener ističe da je neophodno da se odigra hrabrije u "Pioniru".

- Zvezda će imati puno motiva, igraju na svom terenu, biće mnogo više publike na njihovoj strani. Mi ćemo pokušati još hrabrije da odigramo utakmicu nego prošlu. Imamo snage da podnesemo i loš rezultat, imamo celu seriju da odigramo na kvalitetan način.

- Voleo bih da Partizan dobije, ali i da sve protekne u sportskoj atmosferi da lopta i igra sa loptom odlučuju ko dobija meč. Da ne budu potrebne igre van terena. Kad počnu ovakve utakmice, odlučuju igrači i nema veće funkcije u košarci. Trenutno nadahnuće igrača će biti ono što odlučuje i tako treba da bude - rekao je Vujošević.

Da li se Partizan oslobodio pritiska domaćeg terena?

- Iz dana u dan ova ekipa pokazuje napredak. Taj napredak nije linearan, ima tu i padova, ali ti padovi su stepenice sa kojih se skače na viši nivo.

- Prošli meč smo pred našom publikom izgubili, jer smo imali loš pristup. Imali smo loš pristup zbog toga jer smo dve utakimice pobedili prethodne, pa smo se opustili. Na toj utakmici smo nešto naučili. Ako ne priđete utakmici sa dozom straha, ne možete da tokom same utakmice menjate stvari, jer se loš pristup pretvara u paniku.

- Jedan od kvaliteta velikih igrača je da ne ponavlja greške.

Na pitanje novinara da li je na tribinima u sredu primetio više navijača Zvezde tokom utakmice, Vujošević je odgovorio:

- Nisam primetio da su naknadno ušli. Verovatno je bilo razmene karata među navijačima. Ja nemam informaciju da je bilo nekog ulaska u halu mimo pravila i bez karata - rekao je Vujošević.

(D. S. / B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemanja...

    6. jun 2013 | 14:48

    Izvini decko,kako je to vrijedjao? Tako sto je pjevao pjesmu u kojoj se kaze da je drZava stala iza komsinice? Jeste,stala je i jedino novcem i orevarama zvezdana moze da uzme neki pehar!

  • GROBARI Karaburma

    6. jun 2013 | 16:04

    Uzalud trud dzaba vam sve i vlast vas gura al opet ne ide dosao je kraj moj cigane nista od titule ni ove godine vucic i covic i fmp arapi rusi pomoc drzave umire nada gotov je san sampion je opet partizan

  • zmaj

    6. jun 2013 | 14:18

    Nece Troicki nikada da dostigne Noleta kao ni Partizan Zvezdu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA