KOLAŠINAC: Kao šampion Evrope hoću u Prvu ligu! (FOTO)

Ekipno atletsko takmičenje u Litvaniji je ovog vikenda i Srbija juri plasman u najbolju grupu

  • 0

Atletska reprezentacija Srbije nastupiće na ekipnom Evropskom prvenstvu druge lige u Kaunasu, Litvaniji 22. i 23. juna. Kapiten muške ekipe Asmir Kolašinac očekuje od tima da pruži maksimum kako bi se plasirali u prvu ligu.

- Ovo je mlad tim, kad sam ja kao kapiten najstariji sa 28 godina, a očekvao sam da ću ovu odgovornost dobiti kasnije. Takmičenje u Litvaniji je jedino ekipno takmičenje u atletici i ja kao šampion Evrope ne mogu da se takmičim u Drugoj ligi, zato ćemo svi dati sve od sebe kako bismo izborili plasman u najbolju grupu - rekao je Asmir Kolašinac.

Najveći konkurent reprezentativcima Srbije za plasman u Prvu atletsku evropsku ligu su Hrvatska i Slovenija, a kapiten ženskog tima Olivera Jevtić rekla je da je za Srbiju na takmičenjima do sada osvojila više od 100 poena, ali da će opet dati maksimum.

- Čast mi je i zadovoljstvo što se nalazim na mestu ženskog kapitena. Potrudiću se da osvojim što više poena za svoju zemlju, a nadam se i vi - rekla je naša evropska šampionka u polumaratonu Olivera Jevtić.

Predsednik atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović zadovoljan je napretkom reprezentacije i uspesima tima, jer osim odličnih pojedinačnih takmičara, imamo i ozbiljan ekipni sastav.

- Želeo bih da se zahvalim svim prisutnima, Ministarstvu omladine i sporta, kao i "Delta sportu", koji je omogućio našim atletičarima opremu za takmičenje. Zadovoljstvo mi je što smo uspeli da okupimo celu reprezentaciju i nadam se da će se naši atletičari boriti i vratiti sa što boljim rezultatima - rekao je Jevrosimović.

Srbija je na poslednja dva ekipna evropska prvenstva 2010. i 2011. godine zauzela treće odonsno četvrto mesto.

(P. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA