Albanci zapalili makedonsku zastavu iz osvete za uvrede u Beogradu

Na turniru u Prištini osveta za uvrede prema makedonskim Albancima na EP u Srbiji

  • 1

Na finalu omladinskog rukometnog turnira u Prištini između reprezentacija Kosova i Makedonije, domaći navijači su iskoristili priliku da se osvete Makedoncima za uvredljiva skandiranja na račun makedonskih Albanaca na nedavnom Evropskom seniorskom prvenstvu za rukometaše u Srbiji.

 

Zapaljena je makedonska zastava, a utakmica, koju je domaćin rešio u svoju korist sa 28:17, bila je prekinuta nekoliko minuta da policija smiri strasti.

 

Albanski navijači su istakli i nekoliko transparenata na kojima je pisalo: "Otac Sloven, majka Bugarka. Šta ste vi?", "Makedonija ne postoji", "Bog je bugarski, makedonski je Tito"... Pevane su i pesme: "Kako je bilo dobro sa Albanijom", "Bez nas ne bi bilo podeljene Mitrovice", i "OVK"...

 

Turnir je u čast četvorogodišnjice nezavisnosti organizovao Rukometni savez Kosova, koga Evropska rukometna federacija (EHF) ne priznaje.

 

Treće mesto je zauzela bugarska ekipa Kipi, dok crnogorski predstavnik nije mogao da doputuje zbog lošeg vremena.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prizrenac

    17. april 2012 | 10:52

    O, Bože. Pa, ne mogu da razumem, koliko su ti makedonci spremni da ponižavaju sami sebe. Otišli na turnir povodom dana nezavisnosti kosova, da bi bili prisutni svom ponižavanju. I to na turnir koji nije medjunarodno priznat. E pa, kad hoćete da se uvlačite u d... - dobro vam i rade. Ne dobro - nego odlično.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA