FIFA IGNORIŠE DEMONSTRANTE: Mundijal će biti u Brazilu!

Rukovodstvo svetske kuće potvrdilo je da se turnir Kupa konfederacija nastavlja po planu, uprkos ogromnim protestima zbog socijalnih problema u Brazilu, kao i da ne postoji plan B za SP naredne godine

  • 0
Ceremonija otvaranja Kupa konfederacija Foto: AP

Dan posle demonstracija na kojima je bilo više od milion ljudi širom Brazila, generalni sekretar FIFA Žerom Valke rekao je da Svetsko prvenstvo 2014. mora biti održano u toj južnoameričkoj državi.

- Kup konfederacija se održava u Brazilu i Svetsko prvenstvo mora biti održano u Brazilu. Ne postoji plan B - izjavio je Valke brazilskim novinarima.

Ranije rukovodstvo FIFA potvrdilo je da se turnir Kupa konfederacija nastavlja po planu, uprkos ogromnim protestima zbog socijalnih problema u Brazilu.

- Mi pratimo situaciju zajedno sa vlastima. Podržavamo slobodu govora i osuđujemo nasilje, ali nijednog trenutka nismo razmatrali mogućnost prekidanja turnira Kupa konfederacija - rekao je portparol FIFA Peka Odriozola.

U četvrtak su dva minibusa FIFA kamenovana u Salvadoru uoči utakmice B grupe Kupa Konfederacija između Urugvaja i Nigerije (2:1).

Vlasti dva najveća grada, Sao Paula i Rio de Žaneira, poništile su odluku o povećanju cena karata za prevoz, ali su protesti nastavljeni, pa je predsednica Brazila Dilma Rusef, suočena sa najvećim uličnim demonstracijama u zemlji u poslednjih 20 godina, bila prinuđena da otkaže put u Japan planiran iduće sedmice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA