TRANSFERI & TRAČEVI: Junajted doveo Garaja, najavio "napad" na Ronalda i Bejla!

Novi menadžer šampiona Engleske, Dejvid Mojes, od kluba dobio odrešene ruke da dovede koga hoće * Jovetić pred dogovorom sa Sitijem * Tejgo ponuđen Zvezdi

  • 2

Nedelja je dan za odmor, pa ni fudbalska pijaca nije bila aktivna kao inače. Ipak, bilo je i zanimljivih stvari, a jedna od njih je mogući dolazak Prinsa Tejgoa u Crvenu zvezdu.

Nekadašnjeg napadača Partizana nemačka menadžerska agencija ponudila je klubu sa "Marakane", gde je fudbaler iz Gane dobro zapamćen po golovima u mreži "crven0-belih" u utakmicama sa "večitim" rivalom.

Telegraf vam daje pregled Top 5 transfera i tračeva svakog dana.

TRANSFERI

Ezekijel Garaj

Argentinski defanzivac dogovorio se sa Mančester junajtedom. Benfika će primiti oko 20 miliona evra kao obeštećenje, a ostaje da se vidi kako će se ovaj transfer odraziti na sudbinu Nemanja Vidića, kojem  Garaj može da bude partner u odbrani, ali verovatnije je konkurencija. Junajted je već neko vreme imao "na nišanu" Garaja, koji je nedavno viđen u Mančesteru kako traži kuću, tako da prelazak iz Lisabona nije iznenađenje.

Kristijan Eriksen, Tobi Aldervirld

Mladi igrač sredine terena iz Danske rešen je da dres Ajaksa zameni Liverpulovim. Trener "kopljanika" Frank de Bur izjavio je da Eriksena (21) neće zadržavati. Cena je oko 16 miliona evra, što Liverpul može da plati i čini se da je stvar rešena.

Klub sa "Enfilda" želi i Eriksenovog saigrača Tobija Aldervirlda, pa je moguće da Belgijanac dođe u paketu, a onda će cena biti oko 25 miliona evra.

Hose Kampanja

Španski fudbaler, član mlade reprezentacije na do 20 godina na upravo završenom SP, prešao je iz Sevilje u Kristal Palas. Novi premijerligaš za dovođenje Kampanje platio je dva miliona funti.

Tijago Alkantara

Transfer koji je najavljan pre neki dan, ozvaničen je na sajtu Bajerna. Španac dolazi iz Barselone za 25 miliona evra od čega će Bajern platiti direktno 20, dok će ostatak biti realizovan kroz prijateljski meč između dva kluba i kroz eventualne bonuse, zavisno od učinka Alkantare na terenu. Fudbaler još nije potpisao, očekuje ga prvo medicinski pregled, pa onda ugovor na četiri godine, do 2017.

- Tijago je bio najveća želja našeg trenera Pepa Gvardiole, i oduševljeni smo što smo ga doveli. Nedavno je bio najbolji igrač EP do 21 godine. On je fantastičan fudbaler ogromnog potencijala - izjavio je Karl Hajnc Rumenige, izvršni direktor Bajerna.

Maikon

Jedno vreme najbolji desni bek sveta u ponedeljak bi trebalo da pojača Romu. Maikon želi da revitalizuje karijeru i da izbori mesto u reprezentaciji Brazila na Svetskom prvenstvu naredne godine. Roma će platiti Mančester sitiju oko pet miliona evra, a Rimljane će pojačati i golman Napolija Morgan de Sanktis, navode italijanski mediji, jer bi u klub trebalo da stigne Žulio Cezar.

TRAČEVI

Prins Tejgo

Prins Tejgo, kojeg su navijači Partizana i Crvene zvezde dobro zapamtili tokom njegovog angažmana od nekoliko meseci u Humskoj, ponuđen je "crveno-belima". Karijera napadača iz Gane po odlasku iz Srbije nije išla kako se nadao, pa ni cena više nije tako visoka, posle neuspešnih epizoda u Turskoj i Arabiji.

Alvaro Negredo

Mančester siti ponudio je Sevilji 23 miliona evra za 27-godišnjeg napadača, Španci traže 25 milliona. Ako su početni pregovori sa ovako malom razlikom u ceni, onda verovatno ne mogu da propadnu, pa je za očekivati da će Negredo vrlo brzo put Engleske i "Etihada".

Luis Suarez

Real želi problematičnog Urugvajca i spreman je da uputi ozbiljnu ponudu. Predsednik  Kraljevskog kluba, Florentino Perez, voljna je da na "Enfild" pošalje Argentinca Iguaina i da ponudi još 10 miliona evra. Sa druge strane, Liverpul vrednuje Suareza blizu 50 miliona funti, za 40 miliona dobro bi razmislili, a nije jasno koliko su zainteresovani za Iguaina.

Kristijano Ronaldo, Geret Bejl

Novi menadžer Mančester junajteda Dejvid  Mojes dobio je odrešene ruke od porodice Glejzer, vlasnika kluba, da potroši koliko treba da bi doveo vrhunske fudbalere.

- Zar nije sjajno kada klub kaže: Nemaš budžet, dovedi koga god hoćeeš, samo uradi to. Neću nikog da imenujem, ali mi tražimo uvek najbolje fudbalere - izjavio je Mojes pred novinarima.

"San" i "Dejli mejl" navode da su glavni ciljevi Kristijano Ronaldo i Geret Bejl i da je Junajted spreman da plati 150 miliona funti za njih dvojicu i potuče sve engleske rekorde.

Stevan Jovetić

Bivši napadač Partizana bliži je Mančester sitiju nego ikad, po navodima nekih ostrvskih medija. Navodno, Fiorentina i Siti složili su se sa sa 30 miliona evra obešteććenja, pa je ostalo da se dogovore Jovetić i "građani". Crnogorac će, priča se, tražiti nedeljnu platu oko 120.000 funti i ugovor na pet godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA