Telegraf u muzeju Černomoreca: Tu je i Zvezdina zastavica (FOTO) (VIDEO)

Ukrajinci drže do tradicije, jer pored platoa gde se nalazi ''Aleja fudbalskih velikana Černomoreca'', nalazi se i ogroman pano na kojem se nalaze svi fudbaleri koji su igrali za ovaj klub

  • 0

Fudbalski klub Černomorec ima svoju trofejnu salu i muzej. Svakako da nije pun trofeja kao muzej Crvene zvezde, ali odiše skromnošću i elegancijom već pri prvom susretu sa njim.

Već na samom ulazu u stadion postanete svesni koliko Ukrajinci takođe drže do tradicije, jer pored platoa gde se nalazi ''Aleja fudbalskih velikana Černomoreca'' koja podseća na holivudske zvezde, nailazi se na ogroman pano na kojem se nalaze svi fudbaleri koji su igrali za ovaj ukrajinski klub.

Foto: Mario Marić

Ulaz u muzej se ne plaća, što nas je svakako začudilo, ali ne toliko koliko lepa i prijatna atmosfera minijaturne prostorije gde se nalaze raznorazni pehari, zastavice i raniji dresovi kluba.

Slučajnost ili ne, za oko nam je prvo zapala zastavica Crvene zvezde iz nekih ranijih godina s obzirom na to da na njoj piše da su ''crveno-beli'' 22 puta bili prvaci države (trenutno imaju 25 titula).

Nedaleko od zastavice srpskog kluba svoje mesto je zauzeo i amblem splitskog Hajduka.

Stalak sa trofejima nije naročito veliki što i ne čudi jer, sem sovjetskog i dva ukrajinska kupa, Černomorec se ne može pohvaliti nekim preteranim trofejima. Doduše, često su igrali finala raznoraznih takmičenja i turnira, tako da je moguće da su neki trofeji verovatno i za drugo mesto.

Centralni deo muzeja je možda i najlepši, jer se na njemu nalaze figure fudbalera obučene u aktuelne dresove za tekuću sezonu. Ispred njih se nalazi maketa celog stadiona, koji na prvi pogled podseća na prelepo uređeni park sa izobiljem drveća i trave.

Naravno, tu su i raznorazne karte sa važnijih utakmica, a koliko Ukrajinci vode računa o najavi svog tima, ali i protivnika, svedoči fotografija na blagajni stadiona.

Zahvaljujući ljubaznosti gospodina koji radi u muzeju, ekipi Telegrafa bilo je dozvoljeno da nakratko snimi atmosferu i kamerom ovekoveči posetu prelepom stadionu Černomoreca.

(Od izveštača Telegrafa iz Odese, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA