BEKRIĆ ZAPLAKAO NA DOČEKU U BEOGRADU: Moje srce kuca za Srbiju! (FOTO)

Sjajnog srpskog atletičara, bronzanog na 400 metara s preponama na aerodromu dočekalo stotinak ljudi, među kojima i trubači koji su pravili šampionski štimung

  • 4

Emir Bekrić, sjajni srpski atletičar koji je na Svetskom prvenstvu u Moskvi osvojio bronzanu medalju na 400 metara s preponama, drugu za Srbiju u istoriji ovog takmičenja, uz dva obaranja nacionalnog rekorda, u polufinalu i finalu, doputovao je u Beograd.

Avion koji je očekivan oko 13 časova sleteo je na aerodrom Nikola Tesla sa nekih pola sata zakašnjenja, a Bekrić je u suzama izašao pred stotinak ljudi koji su ga dočekali na beogradskom aerodromu.

Njegova pojava značila je prve zvuke trubača koji su bili prisutni na aerodromu "Nikola Tesla".

Upitan šta znači znak srca koji pravi rukama, atletski as je odgovorio.

- Moje srce kuca za Srbiju, srećan sam i ponosan što predstavljan svoj narod. Danas sam ja najsrećniji i najispunjeniji čovek na svetu. Nisam očekivao ovakav doček i posle trke sam čuo da je nastala "ludnica" u Srbiji, i ako sam ja glavni "krivac" za to onda mi je drago. Ovaj uspeh ne bih mogao da ostvarim bez svoje druge majke, trenera Mirjane Stojanović, koja je od malog dečaka stvorila ono što jesam, trećeg na svetu.

Sjani atletičar zatim je objasnio put do medalje.

- Posle uspešne sezone otišao sam u Moskvu rasterećen da uživam i dam 120 posto svojih mogućnosti. Konkurencija je bila jaka, ali nisam se previše obazirao na to, nego sam se fokusirao na svoje trčanje. U četvrtfinalu sam trčao u osmoj stazi u kojoj se trkate nekako izdvojeni, kao sami sa sobom, ali sam od starta počeo jako, bez kalkulisanja i potcenjivanja protivnika - rekao je Emir.

- Već u polufinalu hteo sam da probijem granicu od 48,40 sekundi što sam i uspeo, a onda je nastupila sreća i radost. Pred finale sam imao blagi pritisak, ali sam shvatio da on može samo da me sputa  pa sam vratio osmeh na lice i opušten i  skoncentrisan ušao u trku. Znao sam u prvih 200 metara moram da prođem što "mekše" i da ne dozvolim konkurentima da mi odmaknu. Kada sam izašao na ciljnu ravninu u poslednjih 100 metara nastupio je nalet energije, čuo sam publiku, a na konkurente se nisam obazirao. Kad sam video rezultat na semaforu nisam bio svestan šta sam ostvario. Obuzele su me snažne emocije - rekao je naš osvajač medalje.

(P.M/A.Č)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA