IVO NAKIĆ: Ko zna šta bi bilo da na EP igra stara Jugoslavija (VIDEO)

- Šampionat u Sloveniji je jedan od najujednačenijih u poslednjih nekoliko godina, a nijedna ekipa nema kvalitet da može da igra opušteno i da pobeđuje. * Ovde je bilo 72 igrača iz šest država bivše SFRJ a nekada je njih toliko konkurisalo za mesto u 12 - kaže nekadašnji as beogradskog Partizana

  • 4

Nekadašnji As Partizana, Ivo Nakić, kaže da ko zan šta bi bilo na Evropskim šampionatima da se nekadašnja Jugoslavija nije raspala. Nakić, koji se nalazi u Sloveniji i prati Evrobasket, kaže da su sve ekipe ujednačene i da je teško proceniti ko može do medalje, ali da je njegvo favorit Slovenija.

- Na ovo prvenstvu je bilo šest reprezentacija koje su pripadale nekadašnjoj zajedničkoj država, što samo govori i kvalitetu koji je imala ta zemlja.

-Ovde je nastupilo 72 igrača a nekada bi oni konkurisali za mesto u 12 za nacionalni tim Jugoslavije. Ali, šta bi bilo kad bi bilo da se zemlja nije raspala, glupo je razmišljati jer se i Sovjetski savez raspao  - kaže Nakić.

On je dodao da je Evrobasket u Sloveniji veoma zanimljiv jer su ekipe ujednačene.

- Gledam utakmice i mislim da nikada nije bilo ovako izjednačeno, svi imaju šanse i za ispadanje i za osvajanje titule, to je pokazala utakmica Grčke i Španije.  Hrvatska se diže, ali ima tu dosta oscilacija, i po meni niko nema taj kvaltet da se opusti i igra lagano i pobeđuje,  čak ni Španija - kaže Nakić.

O timu Srbije ističe da mnogo oscilira.

- Tim Srbije je krenuo ambiciozno i poletno, ali što se ulazi u teže faze sa jačim protivnicima onda se sve više oscilira i to se vidi kod njih -objašnjava Nakić.

Legendarni košarkaš Partizana je sa emocijama pogledao i izložbu posvećenu eks YU sportu.

- Ovakva izložba je već bila postavljena u Beogradu u Knez Mihajlovoj, ali nisam je video, tako da sam sada iskoristio priliku da vidim. Ovde se vidi cela istorija, jedan deo te istorije smo i mi i malo smo evocirali uspomene. I ja sam bio klinac  mnogim detaljima jugoslovenskog sporta, ali je lepo prisetiti se - poručio je Nakić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zullu

    14. septembar 2013 | 10:12

    Morala bi Evropa da napravi svoju reprezentaciju da bi mogli da pariraju!

  • srbin

    14. septembar 2013 | 13:55

    Neka smo se mi rasturili i neka sada ima 6 ekipa po 12...samo bi lepo bilo da se nikad vise mepomislja a kamo li prica o bivsoj drzavi...zivela Srbija

  • Dača

    14. septembar 2013 | 10:52

    E moj. Ibo šta bih bilo to su neki trebali ranije da razmišljaju a tada su ti slušali zapad eto vam zapad sada to je zapad i hteo da bude iznad naše prave sile koju su rasturili ali sami smo svi krivi sada ispastamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA