OVAKAV ŠAMAR SRPSKA KOŠARKA NIJE DOŽIVELA: Španci nas demolirali (FOTO)

Čas košarke, očigledno ljuti prozivkama za kalkulaciju sa Italijanima, održali su Španci. Ne bes, već surovi inividualni kvalitet pokazaše Evropi i najaviše da su protiv "azura" znali šta rade. Srbija - Španija 60:90

  • 31

Najbolji košarkaši Srbije izbegli su pravu katastrofu u meču četvrtfinala Evrobasketa, ali će posle poraza od 30 poena od Španaca ostaviti gorak utisak na ustima. Čas košarke, očigledno ljuti prozivkama za kalkulaciju sa Italijanima, održali su Španci. Ne bes, već surovi inividualni kvalitet pokazaše Evropi i najaviše da su protiv "azura" znali šta rade. Srbija - Španija 60:90 (5:21, 18:27, 16:25, 21:17).

Na žalost, protiv furiozne furije igrala je, ustvari, pokušala da igra Srbija. Nije mogla, a prvih pet minuta determinisalo je dalji tok meča. Serija koševa Rudija Fernandeza i serija izgubljenih lopti Bjelice "orlove" je brzo odvelo u deficit koji ni na kredit nije mogao da se vrati.

Ekstra raspoloženi, rastrčani i precizni izabranici Huana Orenge su rešetali naš koš i iz minuta u minut povećavali prednost. Najveća je bila +40... Pozitivnih stvari u našem timu nije bilo. Međutim, konsternacije ne bi trebalo da bude jer našim igračima sada treba zaštita.

Primarni cilj u Sloveniji nije bila medalja, već plasman na Svetsko prvenstvo. O Španiji... Osim konstzatacije da su "pametno" kalkulisali mi ne moramo da kažemo ni jednu reč više.

Frustraciju naši reprezentativci sada moraju da izbace od sebe jer u 14:30 u četvrtak igraju protiv poraženog tima iz duela Slovenija - Francuska. Pobeda nas vodi u Španiju, a i poraz nam daje popravni. Meč za sedmo mesto i opet odlazak na Svetsko prvenstvo.

Srbija - Španija 60:90

SRBIJA:

Nedović 6, Nem. Krstić 3, Micić 8, Bogdanović 2, Bjelica 2, Marković, Kalinić 2, Gagić 7, Nen. Krstić 4, Anđušić 11, Katić 11, Štimac 4.

ŠPANIJA:

Agilar 8, Fernandez 19, Rodrigez 22, Rej, Kalderon 3, Rubio 5, Klaver 9, San Emeterio 6, Ljulj 5, Gasol 7, Gabriel 4, Mumbru 2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DS

    18. septembar 2013 | 18:05

    Umesto da im polome ruke,noge i oci izvade na agresiju,oni ko djanice...sisice

  • ticko

    18. septembar 2013 | 19:25

    Šta lupate bre! Ekipa koja ima devet debitanta stigla je do četvrtfinala! Ovi momci čak zaslužuju sve pohvale jer sam uživao u utakmicama koje su do sada odigrali. I da rasčistimo još jednu stvar, nije kraj sveta, kašarka će i dalje da se igra.Verujem u ovu ekipu samo joj treba vremena da sazri.

  • Pedja-PFC

    18. septembar 2013 | 18:33

    Izgubicemo,ali to nije razlog da ih vredjamo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA