IVKOVIĆ: Na Mundobasketu bismo mogli da imamo jako ozbiljan tim! (VIDEO)

- Verujem da ćemo biti spremni za odlučujuči meč i ući ćemo fajterski. Odlazak na svetsko prvenstvo bi bio odličan uspeh, a dogodine, ako nas zaobiđu povrede, u Španiji bismo mogli da budemo veoma ozbiljna ekipa - rekao je selektor Srbije

  • 3

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković kaže da bi plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji bio ogroman uspeh za ovaj tim.

Ivković je istakao da bi tada, ako se zaobiđu povrede nekih igrača, Srbija imala jako ozbiljan tim da na Mundobasketu napravi još bolji rezultat. Selekcija Srbije igra u subotu od 17.30 protiv Ukrajine ili Italije meč za sedmo mesto na Evrobasketu, koje znači odlazak na svetsko prvenstvo.

- Što se mene tiče, ja sam uradio sve. Razumem te mlade igrače, uložili su celo leto u pripreme i praktično naš tim bi mogao da bude jako ozbiljan već na Mundobasketu u Španiji, kada bi se isključile neke povrede. Očigledno da nam nedostaje nešto više iskustva, ali mislim da ćemo biti spremni za poslednji meč - rekao je Ivković.

Selektor Srbije je naglasio da će pokušati nekako da psihološki pripremi igrače za odlučujući meč za plasman na svetsko prvenstvo.

- Posle ovakva dva poraza nismo mogli da odreagujemo. Ne mogu da kažem da gubimo atmosferu, videću sa saradnicima da napravimo neku akciju da podržimo mlade igrače, da to ne bude samo kritika, i da uđemo fajterski u meč.

- Nadam se da će biti podrška medija adekvatna i da će biti publike da nas podrži, jer to će biti jedan veliki rezultat za nas - poručio je Ivković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    20. septembar 2013 | 15:37

    Duda legendo! Nadam se da ce nasi momci konacno doci sebi i pobediti najbitniji mec na ovom prvenstvu! Svim srcem za majku Srbiju!

  • Ilija

    20. septembar 2013 | 16:17

    ZIVELA SRBIJA!

  • Бојке Кум

    20. septembar 2013 | 18:07

    За све момке на паркету, за најбољи спорт на свету, за Србију нашу мајку остваримо ову бајку. До победе нек' се пева српска песма, српски стих, само храбро и без страха јер бољи смо од свих њих!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA