Italijani plaćaju 500.000 evra za Svetski kup, ali su im šanse male

Osim Azura, koji su prvi najavili da će platiti "ulaznicu" za špansko prvenstvo, slično razmišljaju i federacije Brazila, Turske (BEKO je glavni sponzor Evrobasketa 2013, a nacionalna avio kompanija Evrolige), Kina, Grčka, Rusija i Venecuela. Istim se nadaju Nigerija, Tunis, Kanada i Tajvan

  • 1

Nepuna 24 sata posle poraza od Srbije i, ako se to tako kaže, osvajanja osmog mesta na Evrobasketu čelnici Košarkaške federacije Italije su obelodanili da su spremni da plate 500.000 evra kako bi dobili "specijalnu" pozivnicu za učešće na Svetskom kupu.

Osim Azura, koji su prvi najavili da će platiti "ulaznicu" za špansko prvenstvo, slično razmišljaju i federacije Brazila, Turske (BEKO je glavni sponzor Evrobasketa 2013, a nacionalna avio kompanija Evrolige), Kina, Grčka, Rusija i Venecuela. Istim se nadaju Nigerija, Tunis, Kanada i Tajvan.

Podsetimo, Italija je 2006. godine već dobila "wild card" za Prvenstvo koje se igralo u Japanu, dok su 2010. pozivnice dobile Rusija i Nemačka.

Istina, već sada se mogu čuti komentari da su šanse za novu pozivnicu male, ali je Đani Petrući, predsednik Italijanskog košarkaškog saveza, kako kaže, spreman da se bori do kraja samo da se njegova reprezentacija nađe na spisku učesnica Svetskog kup. FIBA na raspolaganju ima četiri pozivnice.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    23. septembar 2013 | 16:30

    Brazil,Turska,Kina to su sigurice. A za četvrtu pozivnicu će biti gusto,ali mislim da Rusi i Grci imaju najveće šanse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA