STANOJEVIĆ: Političari su upropastili srpski fudbal!

Oni su ušli u sve strukture, o svemu odlučuju, za sve se pitaju i stanje je neizdrživo. Naravno da imam ambicije da jednog dana budem selektor, pa ne bih se ni bavio ovim poslom da nije tako, rekao je nekadašnji trener Partizana

  • 7

Nekadašnji trener Partizana, Aleksandar Stanojević, trenutno na radnom zadatku u Kini, govori o tome koja je razlika u odnosu na život i rad u Srbiji, i dodaje da je privatizacija jedini način da se fudbal kod nas oslobodi političara koji ga uništavaju.

- Nemerljiva je razlika između fudbala u Kini i Srbiji. Ovde je sve na višem nivou, stadioni su krcati, a karte unapred rasprodate, ali ako me pitate gde je lakše raditi, tu nemam dilemu, posle Partizana sve drugo je lagano - kaže Stanojević za Naše Novine.

Na pitanje kako mu se sviđa Vuk Rašović u ulozi novog trenera i da li ga  ponekad pita za savet, bivši strateg crno-belih je rekao:

- Ne, za savet ne. Pratim njegov rad i redovno se čujemo, ali se sve svodi na bodrenje u stilu "možeš ti to". Svim srcem sam uz njega i želim mu da uspe.

Glavna tema ovih dana je privatizacija Partizana i Zvezde, a Stanojević se zalaže za tu opciju.

- Apsolutno! Kod nas su političari toliko ušli u klubove, da postaje neizdrživo, oni su glavni razlog svih problema u srpskom fudbalu. Oni o svemu odlučuju i sve se pitaju, ovo šta se trenutno dešava je apsolutno nenormalno - istakao je srpski trener i dodao da sebe ne vidi u srpskom fudbalu.

- Iskreno ne, ne vidim sebe u toj sredini. Ne sviđa mi se kako stvari funkcionišu, ceo sistem je truo - objasnio je Stanojević.

On se zatim osvrnuo i na priče da bi mogao da bude kandidat da zameni Sinišu Mihajlovića.

- Naravno da imam ambicije da jednog dana budem selektor,pa ne bih se ni bavio ovim poslom da nije tako. To je sada nemoguće, ali u budućnosti, nadam se, zašto da ne - reako je, za Naše Novine, prilično razočarani Stanojević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Naše Novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Despot

    26. oktobar 2013 | 02:23

    Stanoje kralju,oteracemo mi ovu bagru komunisticku iz kluba, nadam se da ces se vratiti posle toga

  • Sasa

    26. oktobar 2013 | 10:01

    U pravu je covek, nije samo fudbal upropascen nego uopste sport jer ovi politicari vole da budu svuda. Sve to trrba da se protera sa go...vom motkon.

  • LeBron Ziggs

    26. oktobar 2013 | 08:35

    Banda lopvoska, zna se odavno. Zato nek se privatizuju nasi klubovi i da se nadamo bolje. Kakva drzava ... Ona ne gleda na NAS a kamoli ih zanimaju rezultati samo pare koliko alavi strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA