DIJARA U HUMSKOJ: Moreira, Žuka i ja smo imali recept za derbije!

- Koncentracija je nešto što sam shvatio tek posle dva-tri odigrana derbija, jer mi pre toga nije bila jasna ta reč, ali sam igrajući derbije to sasvim dobro "ukapirao" - rekao je bivši fudbaler Partizana

  • 4

Doživotni ljubimac navijača Partizana, Senegalac Lamin Dijara proveo je prethodna dva dana u Humskoj, gde je na treningu popričao s igračima pred 145. večiti derbi, koji je na programu u subotu.

Fudbaler Antalije nije propustio ni ovu priliku da dođe do Beograda da prenese optimizam "crno-belima" za veoma važan meč na "Marakani".

- Koristim svaku priliku da skoknem do Beograda i odmah idem u moj Partizan, jer je poznato koliko volim "crno-bele". Nisam mnogo pametovao, samo sam preneo svoje iskustvo, koje mi govori da treba uvek pozitivno razmišljati, pa će i ishod biti takav. Ako si negativan, Bog ti neće ništa dati. Nadam se da će me poslušati, da im moj savet nešto znači i da nisam bio dosadan - rekao je Dijara za klupski sajt.

- Gledam sve utakmice preko interneta i smatram da imamo bolji tim i verujem da moji "crno-beli" sigurno pobeđuju. Pored toga, mi smo i prvi na tabeli sa četiri boda prednosti, što je vrlo bitan psihološki faktor pred meč. "Crno-beli" doduše imaju mladu ekipu, ali sa velikim znalcima, kao što su Džigi (Ninković), Jojić i ovaj mali Žile (Andrija). Tu je i velemajstor Sale Ilić, o kome ne treba trošiti reči, Đemba Đemba, Obradović, Stojković… Verujem u ovu mladu ekipu i to da će s vremenom prestati njihove oscilacije u igri.

Igrač koji je na 103 zvanične utakmice za "crno-bele" postigao 52 gola veruje u napadače Nemanju Kojića i Ismaela Fofanu.

- Jeste da trenutno nemamo napadača velikog imena, ali verujem u Kojića i Fofanu. Nemanja shvata značaj derbija, igrao je za Rad protiv Zvezde i davao im golove, a verujem da su i Fofani objasnili zašto je ova utakmica toliko važna za Partizan. Fofani ću posebno objasniti da, ako hoće lepo da živi kao profesionalac ubuduće i napravi neku karijeru, prva stepenica mu je da se potrudi da reši derbi. Ja ću im, kad ih vidim, reći samo jednu stvar: morate da budete smireni, ali i koncentrisani svih 90 minuta. To važi i za ostale. Koncentracija je nešto što sam shvatio tek posle dva-tri odigrana derbija, jer mi pre toga nije bila jasna ta reč, ali sam igrajući derbije to sasvim dobro "ukapirao". Uz to ide i mirnoća iz koje uvek dolaze dobre stvari. Ne treba se "paliti", jer onda većina igrača izgori pre nego što meč i počne, posebno ovi mlađi vrele krvi.

Dijara od igrača traži potpunu koncentraciju da ne bi podlegli atmosferi.

- Ma kakva atmosfera. Neka isključe to iz svoje glave, kao što sam i ja radio. Koncentracija samo na gol protivnika i pratiti način kako stoje igrači suparničkog tabora na terenu da bi iskoristili njihov neki kiks. Tek kad postigneš gol, onda ideš kod navijača i slaviš sa njima. Do tada, ponavljam, stopostotna koncentracija i bez ikakvog opterećenja. Ideš na meč iz mirnoće i pratiš šta radi protivnik, pa pokušavaš da ga kazniš. Bez grešaka nema ni golova. Ako razmišljaš da ćeš ti pogrešti i loše igrati, onda sreće nema. To treba svako od naših igrača da izbaci iz glave. Nismo mi navijači sa tribina pa da nas hvata apatija i uđe zebnja u srca. Mi smo na terenu i mi smo ti koji mogu da odluče meč i zato i kažem: nema negativnog razmišljana, već se trudi svih 90 minuta da odlučiš meč i to će ti uspeti.

Senegalac smatra da je preokret u derbijima počeo onog trenutka kada su u Partizan stigli on, Moreira i Žuka.

- Nismo imali kompleks, jer kada smo došli, mi smo imali cilj da odigramo dobro i nastavimo karijeru u nekom evropskom klubu, što je i normalno, jer smo profesionalci. Emocije nismo imali i to nam je pomoglo u derbijima da igramo ozbiljno i koncentrisano. Tek posle dva-tri derbija shvatili smo koliko ovom narodu znači derbi, a tada smo već ušli u seriju pobeda i imali smo recept kako ih pobeđivati - rekao je Senegalac, koji već neko vreme pokušava da dobije srpski pasoš.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/partizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    1. novembar 2013 | 10:21

    Niko te nikad voleti nece ko sto te volim jaaaaaaa dijara dijara ubico ciganaaaaa

  • Karaburma cela crno-bela

    1. novembar 2013 | 13:24

    Niko te nikad voleti nece ko sto te volim ja Dijara Dijara ubico cigana

  • Sasa

    1. novembar 2013 | 13:15

    BRAVO CRNI GROBARE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA