Loša Zvezda ponovo poražena u Podgorici!

U veoma slaboj košarkaškoj predstavi košarkaši Budućnosti u neizvesnoj završnici nadvisili crveno-bele i slavili 62:60

  • 16

U poslednjem meču šestog kola ABA lige Budućnost je u Podgorici savladala Crvenu zvezdu 62:60 i tako zadržala  tradiciju nepobedivosti protiv crveno-belih  u "Morači" od 2005.

Viđena je veoma loša utakmica, Budućnost je za nijansu bila bolji rival i uspela je da iščupa pobedu uprkos katastrofalnom šutu za tri poena (6-25) i sa linije slobodnih bacanja (16-31).

I Beograđani su u tim segmentima bili podjednako loši, pogodili su samo jednu trojku iz 12 pokušaja, a sa linije penala gađali 13-19, oba rivala imali su po 16 izgubljenih lopti. Ono što je verovatno presudilo je što je Budućnost bila osetno bolja u ofanzivnom skoku (12:8) naročito u najbitnijim momentima, što im je dalo dosta ponovnih pokušaja i odrazilo se na konačni ishod.

Šehović je kod 61:60 promašio oba bacanja, ali osvojio je loptu u skoku iznudio novi prekršaj, iskoristio jedno bacanje i postavio konačan rezultat, pošto je Blažič bio neprecizan u pokušaju da donese produžetak.

Strateg Zvezde Dejan Radonjić nije uspeo da pronađe reept za uspeh protiv ekipe koju dobro poznaje i koju je godinama trenirao. Ono što bi treebalo da ga zabrine je što se ponovo pokazalo da njegova ekipa nema vođu na terenu, a to je najbitnije u ovakvim situacijama kad ekipi ne ide i kada se sve rešava u tesnoj završnici.

Parktično jedina svetla tačka u redovima kluba sa Malog Kalemegdana bio je Boban Marjanović (13 p, 11 sk), dvocifren broj poena postigao je i Šilb (10) ali samo tri posle prve četvrtine. Blažić je postigao devet poena, Katić osam, Dženkins sedam, Nelson samo pet.

Teret pobede u ekipi Budućnosti izneli su pre svega Šehović (16 p), Ćapin (12 p, 4 as) i borbeni Akindele, koji je pored 12 poena i sedam skokova imao i četiri ukradene lopte.

Treba istaći da su se igrači dosta klizali na parketu podgoričke dvorane, naročito Beograđani, prvenstveno Lazić, a u jednom trenutku je i Akindele revnosno prionuo na brisanje poda.

Crveno-beli u narednom kolu dočekuju Cedevitu, dok Budućnost gostuje Radničkom u Kragujevcu.

ABA liga, 6. kolo

Subota:

Solnok – Radnički 101:92

Igokea – Olimpija 74:61

Cedevita – Široki 85:76

Mega Vizura – MZT 101:82

Krka – Zadar 79:80

Nedelja

Partizan – Cibona 80:71

Ponedeljak

Budućnost – Crvena zvezda 62:60

TABELA: Cedevita 5-1, Partizan 5-1, Budućnost 4-2, Crvena zvezda 4-2, Cibona 3-3, Solnok 3-3, Radnički 3-3, Mega 3-3,  Krka 3-3, MZT 2-3, Igokea 3-3, Široki 2-4, Zadar 2-4, Olimpija 0-6

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA