PRIMERA: Real unakazio Almeriju, a Atletiko Hetafe! (VIDEO)

Barselona je bez najboljeg fudbalera savladali Granadu sa 4:0, Real priredio "petardu", a Atletiko je čak sedam puta pogađao mrežu protivnika

  • 0

Barselona nastavlja dominaciju u Primeri! Katalonci su bez najboljeg igrača Lionela Mesija sa 4:0 savladali Granadu na Kamp Nou!

Ubedljiva pobeda protiv Granade, do koje su fudbaleri Baselone stigli posle dva precizno izvedena jedanaeserca i golovima Aleksisa Sančeza i Pedra iz igre, nije najrelevantniji pokazatelj kako će ekipa "Tate" Martina igrati bez najboljeg fudbalera sveta, ali je sigurno prvi odgovor igrača da znaju da igraju bez Mesija.

Precizni izvođači najstrožih kazni bili su Andreas Inijesta, koji je prvi put još posle igara za omladinski pogon Barse izveo penal za svoj tim, i Sesk Fabrega. Barseloni je ovo peta uzastopna pobeda u šampionatu Španije posle jedinog kiksa koji su napravili u ovogodišnjem prvenstvu protiv Osasune, kada su odigrali nerešeno bez golova.

Spektakularan meč odigrali su Real Sosijedad i Selta na Anoeti, a domaći tim na kraju je slavio sa 4:3 posle nekoliko preokreta. Junak domaće ekipe bio je Karlos Vela koji je postigao sva četiri gola za Sosijedad, čime je obeležio ovo kolo španskog prvenstva.

Sosijedad je ovom pobedom izbio na šesto mesto tabele, dok se Selta sa još tri tima nalazi na deobi pretposlednjeg mesta na tabeli sa samo 12 bodova.

"Teoror" Real Madrida protiv Almerije i probelm sa dimenzijama gola pred početak utakmice obeležile meč na stadionu Huegos Mediteranos! Naime jedan gol bio je za šest centimetara veći, pa je meč kasnio više od pola sata, dok radnici nisu uspeli da srede problem.

Međutim, ovi problemi nisu omeli Madriđane da do vrha napune mrežu domaćih, a prvi se u listu strelaca upisao Kristijano Ronaldo već u trećem minutu, ali je Portugalac početkom drugog dela igrre morao da napusti igru zbog povrede. Ipak njegovi saigrači Karim Benzema, Geret Bejl, Isko i Morata uspeli su pogotcima da demoliraju Almeriju i time potvrde odličnu formu Madriđana.

Zanimljivo subotnje veče u španskom prvenstvu zatvorio je Atletiko Madrid neumoljvim izdanjem protiv Hetafea i goleadom 7:0!

Po dva gola postigli su Garsija (26. i 52. minut), i David Vilja u 49. i 78. minutu. Upisao se i rezervista na ovom meču Dijego Košta u 69. minutu fenomenalnim golom. Lopo iz Hetafea je postigao autogol u 37. minutu, a nije bilo sreće za goste jer su zbog drugog žutog kartona Valere ostali i sa desetoricom na terenu. Konačan rezultat postavio je Adrijan u zaustavnom vremenu.

PRIMERA, 14. kolo:

Subota:

Barselona – Granada 4:0

(Inijesta 19, Fabregas 40, Sančez 71, pedro 90)

Sosijedad – Selta Vigo 4:3

(Vela 6, 61, 78, 81- Rafinja 23, 57, Lopez 28)

Almerija – Real Madrid 0:5

(Ronaldo 3, Benzema 61, Bejl 72, Isko 75, Morata 81)

Atletiko Madrid – Hetafe 7:o

(Garsija 26, 52, Vilja 49, 78, Košta 69, Adrijan 90+2)

Nedelja:

Levante – Viljareal (12:00)

Rajo Valjekano – Espanjol (17:00)

Elče – Valensija (19:00)

Sevilja – Betis (21:00)

Ponedeljak:

Malaga – Atletik Bilbao (22:00)

Petak:

Valjadolid – Osasuna 0:1

(Ojer 84)

Tabela: Barselona 40 bodova, Atletiko Madrid 37, Real Madrid 34, Viljareal 24 (-1), Atletik Bilbao 23 (-1), Hetafe 20 (-1), Sosijedad 17 (-1)…

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA