Real se odriče i zabranjuje svoju najveću navijačku grupu! (FOTO) (VIDEO)

Desničarska ikonografija postala je s vremenom veliko opterećenje za "kraljevski klub", pa je i predsednik Florentino Perez odlučio da se reši "ultrasa"

  • 2

Uprava slavnog Real Madrida donela je odluku da protera sa stadiona Santjago Bernabeu navijačku grupu Ultras sur. Već tri nedelje prostor koji oni popunjavaju pri dnu južne tribine bio je skoro pust.

Ultras sur je desničarka navijačka grupa osnovana početkom osamdesetih, kao baštinici frankizma i neo-nacizma postali su opterećenje za "kraljevski klub" koji želi da ukine politiku na tribinama, a nije voljan ni da plaća kazne kojima su neretko uzrok bili pripadnici ove grupe.

Najpoznatiji eksces "ultrasa" bilo je rušenje gola ispod južne tribine pre početka prvog susreta polufinala Lige šampiona 1998, protiv Borusije Dortmund. Meč je kasnio, Real je pobedio sa 2:0, i posle revanša bez golova plasirao se u finale u kojem je golom Predraga Mijatovića savladao Juventus sa 1:0 i posle 32 godine ponovo postao klupski šampion Evrope.

Za kaznu zbog rušenja gola, Madriđani su u odbranu titule te jeseni krenuli iz Sevilje, jer je njihov stadion suspendovan. Tada su "ultarsi" kažnjeni time što su privremeno pomereni na manje atraktivnu lokaciju, da bi se pod predsednikovanjem Florentina Pereza vratili na staro mesto.

Očito je i njemu prekipelo, a povod je možda 9.000 evra koliko će klub morati da plati zbog četvorice "ultrasa" koji su u gradskom derbiju sa Atletikom isticali nacističke simbole.

Neki članovi grupe biće isključeni iz članstva u klubu, dok u Realu žele da njihovo mesto na stadionu zauzme novi talas mlađih navijača.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA