Juve odneo bod sa "San Sira", Milanu nije priznat čist gol (VIDEO)

Bez pobednika u derbiju timova koji vode trku udvoje za titulu prvaka Italije - 1:1. Bufon posle Muntarijevog šuta izvadio loptu koja je prešla gol-liniju pola metra

  • 0

Juventus je preživeo na "San Siru" protiv italijanskog prvaka Milana, s kojim vodi trku udvoje za titulu šampiona. Uzeo je bod (1:1) zahvaljujući spretnosti svog najboljeg strelca Alesandra Matrija, koji je izjednačio u 83. minutu. To mu je deseti gol ove sezone.

"Stara dama" i dalje je jedini neporaženi tim u Seriji A. Još ima bod manje od "rosonera", ali i utakmicu manje od njih, koju igra u gostima protiv Bolonje 7. marta (meč odložen zbog snega).

Milan je poveo u 15. minutu. Gol je postigao Nočerino, a tragičar "Stare dame" bio je Bonuči. Juventusov centarhalf je pogrešnim pasom dao loptu u noge protivniku u opasnoj zoni, a zatim ga je lopta pogodila posle Nočerinovog šuta sa dvadesetak metara i prevarila Bufona promenivši smer.

Deset minuta kasnije sudije su drastično oštetile domaćina. Muntari je postigao pogodak glavom na drugoj stativi. Lopta je prešla gol-liniju za pola metra, ali ju je Bufon brže-bolje izvadio sebi u naručje. Glavni arbitar pokazao je da se igra nastavi. Žučno negodovanje italijanskog prvaka bilo je uzaludno.

U utakmici nabijenoj ritmom, u kojoj je Milan dominirao u prvom poluvremenu, a u nastavku nastojao da sačuva vođstvo, značajni detalji bili su poništen pogodak crnogorskog napadača Vučinića sredinom drugog dela zbog of-sajda koji nije postojao i opravdani crveni karton Čileancu Vidalu, koji je u 89. minutu pokosio Holanđanina Van Bomela s leđa.

Milan: Abijati, Mekses, Antonini, Tijago Silva, Abate, Van Bomel, Muntari, Emanuelson (od 72. Ambrozini), Nočerino, Robinjo, Pato (od 46. El Šaravi).

Juventus: Bufon, Barcalji, Lihtštajner, Bonuči, Kjelini, Pirlo, Vidal, Markizio, Estigaribija (od 46. Pepe), Borijelo (od 54. Vučinić), Kvaljarela (od 69. Matri).

Đenova se na svom stadionu dočepala boda golom u šestom minutu takozvane nadoknade vremena. Parma je vodila sa 2:0, a domaćina je spasao Argentinac Palasio, koji je dao i prvi pogodak u 78. minutu. Odbranjen mu je penal, ali je imao sreću da se lopta odbije kod njega i da zatrese mrežu iz popravnog.

Boško Janković odigrao je ceo meč za Đenovu. Imao je jednu kolosalnu šansu sa pet metara. Parmin veteran u odbrani Alesandro Lukareli dobio je crveni karton posle izjednačujućeg gola zbog oštrog protesta, smatrajući da je postignut iz of-sajda.

Italija – 25. kolo

Milan – Juventus 1:1

(Nočerino 15 – Matri 83)

Đenova – Parma 2:2

(Palasio 78, 90+6 – Gobi 6, Flokari 53)

 

Nedelja

Atalanta – Roma (15)

Kaljari – Leče (15)

Katanija – Novara (15)

Kjevo – Čezena (15)

Sijena – Palermo (15)

Bolonja – Udineze (20:45)

Lacio – Fiorentina (20:45)

Napoli – Inter (20:45)

Tabela: Milan 51, Juventus 50 (-1), Udineze 42, Lacio 42, Roma 38, Napoli 37, Inter 36, Palermo 34, Kaljari 31, Katanija 31 (-1), Đenova 31, Kjevo 30, Parma 29 (-1), Atalanta 28, Fiorentina 28 (-1), Bolonja 28 (-1), Sijena 23, Leče 21, Novara 17, Čezena 16 (-1).

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA