PRIMERA: Real izvukao bod u Pamploni, Nejmar nastavlja da rešeta mreže! (VIDEO)

Serhio Ramos dobio 18 crveni karton otkad je obukao dres Reala i ubedljivi je rekorder po tome u istoriji tima iz Madrida. Pepe golom u 80. minutu doneo samo bod Anćelotijevim fudbalerima sa gostovanja Osasuni. Nejmar sa dva gola doneo pobedu Barsi nad Viljarealom

  • 3

Fudbaleri Real Madrida nisu uspeli da savladaju Osasunu na gostovanju, u 16. kolu španskog fudbalskog prvenstva. Utakmica je završena rezultatom 2:2. Barselona je iskoristila kiks Madriđana i povećala prednost na tabeli na pet bodova, posle trijumfa nad Viljarealom 2:1.

Nisu dobru partiju pružili izabranici Karla Anćelotija, gubili su sa 2:0, imali igrača manje 45 minuta, ali su na kraju uspeli da izvuku nerešen rezultat. Domaćin je sjajno krenuo i golovima Oriola Rijere u 16. i 39. minutu stekao prednost. Koliko su nervozni bili fudbaleri kraljevskog kluba govori i to da je Serhio Ramos minut pre kraja prvog poluvremena dobio drugi žuti karton na utakmici i otišao na tuširanje pre vremena.

Ovo je Ramosu 18. isključenje u svim takmičenjima otkada je 2005. godine stigao na stadion "Santjago Bernabeu" i on je apsolutni rekorder tima iz Madrida po broju crvenih kartona u karijeri, inače ovo mu je 13 ukupno u Primeri.

Interesantno je da samo minut nakon njegovog napuštanja igre, Real je smanjio prednost Pamplonaca, a strelac je bio Isko. U 79. minutu novi crveni karton na utakmici, ovoga puta dobio ga je igrač domaće ekipe Gato Silva, a nepunih 60 sekundi kasnije štoper Madriđana, Pepe doneo je izjednačenje svojoj ekipi i postavio konačan rezultat.

Fudbaleri Barselone nisu dozvolili novo iznenađenje, posle poraza u prošlom kolu od Atletik Bilbaoa, zabeležili su pobedu nad Viljarealom 2:1, koji je igra odlično u prvoj sezoni po povratku u Primeru.

Svesni činjenice da je Real Madrid osvojio samo bod na gostovanju u Pamploni, izabranici Herarda Martina, su to shvatili kao priliku da trijumfom pobegnu "kraljevskom klubu" za pet bodova na tabeli španskog prvenstva i to su učinili. Od početka meča na "Kamp Nou", krenuli su ofanzivno, a Song je već u šestom minutu pogodio stativu.

Nastavili su igrači katalonskog kluba sa inicijativom, a pošto već nisu postigli gol iz igre, dali su ga sa penala. Gašpar iz gostujuće ekipe igrao je rukom u svom šesnaestercu, u 29. minutu, a sudija je pokazao na belu tačku, s koje je siguran izvođač bio Nejmar.

Nekoliko minuta po početku drugih 45 minuta, Viljareal je izjednačio posle kornera, a na loptu je naleteo Musaćio i prosto je zakucao u mrežu, Ponovo je nakon toga Barselona uspostavila kontrolu na terenu i imala igru u svojim nogama, a nagrada je stigla u 68. minutu, kada je Nejmar svojim drugim golom na meču ponovo doneo prednost domaćem timu, što se na kraju ispostavilo i da je konačan rezultat ove utakmice.

Gol kojim je omogućio svojoj ekipi da trijumfuje, bio je peti gol brazilskog napadača ove nedelje, pošto je prethodno u Ligi šampiona protiv Seltika, ostvario het-trik.

PRIMERA 16. KOLO:

Levante – Elče 2:1

(Baral 41, 80 – Sapunaru 25)

Subota:

Osasuna – Real Madrid 2:0

(Oriol Rijera 16, 39 - Isko 45, Pepe 80)

Rajo Valjakano – Granada 0:2

(Riko 35, Riki 89)

Barselona – Viljareal 2:1

(Nejmar 30, 68 - Musaćio 48)

Malaga – Hetafe 1:0

(Santa Kruz 75)

Nedelja:

Almerija – Espanjol 12:00

Real Sosijedad – Betis 17:00

Sevilja – Atletik Bilbao 19:00

Atletiko Madrid – Valensija 21:00

Ponedeljak:

Valjadolid – Selta 22.00

Tabela: Barselona 43(+1), Atletiko Madrid 40, Real Madrid 38(+1), Atletik Bilbao 29, Viljareal 28(+1), Sosijedad 23, Hetafe 23, Sevilja 22, Valensija 20…

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA