SELEKTOR RUKOMETAŠA: I protiv Rusa stavljam glavu na panj!

Vladan Matić kaže da time, što ima dosta stpljenja čak i kada igrači greše, želi da im pokaže koliko im veruje. * Ja tako nekada ulazim u rizik da mi novinari "odseku glavu", ali verujem da će mi to igrači vratiti, rekao je selektor Srbije

  • 0

Rukometaši Srbije igraju u sredu od 18,00 sati igraju sa selekcijom Rusije meč 2. kola na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Selektor naših "orlova" Vladan Matić  veruje u trijumf, jer kako je istakao veruje u svoje momke.

 

On je na opasku da ima dosta strpljenja za igrače čak i kad im ne ide, rekao da svesno ulazi u taj rizik sa nadom da će mu igrači vratiti.

 

- Pa ja hoću da pokažem igračima, da ja verujem u njih. Znači, samo oni sami moraju takođe da veruju u sebe. Ja tako nekada ulazim u rizik, stavljam glavu na panj, čak da mi je vi novinari ponekada i odsečete.

 

- Ja stvarno verujem u njih i očekujem isto tako i oni to meni da vrate. U poslednjih deset minuta protiv Poljske vratio sam na teren Vujina i Momira Ilića koje sam malo odmorio. Vreme je da podnesu najveći teret i rešavaju utakmice - rekao je Matić.

 

 

On je istakao da zna kako treba igrati protiv Rusije.

 

- Možemo mi da pričamo šta hoćemo, ali oni su jako lepo podmladili ekipu i jako lepo igraju. Nisu to više oni stari Rusi, statični. Ja mislim da ćemo mi u sredu uspeti da ih pobedimo i da lepo dočekamo utakmicu sa Francuskom.

 

- Biće to rovovska borba, a verujem da ćemo iz dobre odbrane razviti kontru i polukontru, što u meču sa Poljskom nismo imali. Moramo uložiti još više napora da ih pobedimo i uđemo mirni pred meč sa Francuskom - kaže selektor Srbije.

 

 

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije, Momir Ilić zna koji je cilj naše selekcije - samo pobeda.

- Biće po mom mišljenju ovaj duel, jos teži nego protiv Poljske. Mi sa tim trijumfom obezbeđujemo prolazak u drugi krug i idemo sa najmanje dva boda. Mi bacamo sve karte na to! Ovo što smo uradili u ponedeljak je dobro. Moramo da zaboravimo i da koncentracija bude na meč sa Rusijom.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA