CRNA ANA ŠTA URADI? Ivanovićeva ispala od 30. igračice na svetu!

Srpska teniserka neočekivano poražena od 30. igračice sveta Kanađane Eženi Bušar sa 7:5,5;7,2:6 čime je propustila idealnu šansu da se nađe u polufinalu turnira u Melburnu

  • 22

Kakvo razočaranje u Melburnu!! Srpska teniserka Ana Ivanović, poražena je od Kanađanke Eženi Bušar u četvrtfinalu Australijan Opena sa 2:1 (7:5,5:7, 6:2).

Posle fenomenalne pobede nad najboljom igračicom sveta Serenom Vilijams, Ana je odigrala vrlo slabo u duelu sa 30. teniserkom Eženi Bušar koja ima samo 19 godina i propustila odličnu priliku za plasman u polufinale.

Izgleda da su emocije i energija koje su potrošene protiv Serene bile previše za našu igračicu, koja nije uspevala da nađe dovoljno koncentracije da odigra na nivou ovaj meč.

Naša gracija je na svom 37. Gren slem nastupu imala vrlo mali broj vinera samo 34 naspram Kanađanke koja je imala 45 vinera i to je bio ključ meča, uz neke greške koje je pravila tokom same igre.

Ovo je inače prvo polufinale Gren slema za Kanadu i prvo u karijeri za Bušar. Ona će u polufinalu igrati sa Kineskinjom Na Li koja je lako savladala Flaviju Penetu sa 6:2,6:2

Foto: AP/Aaron Favila

Foto: AP/Aaron Favila

SVE JE POČELO DOBRO

Prvi set protekao je u veoma izjednačenoj borbi, a srpska teniserka imala je nekoliko prilika da ga osvoji sa ubedljivijom razlikom. Naime, sve do sedmog gema, obe teniserke bile su sigurne na svom servisu, a onda je Ana prva napravila brejk i povela sa 4:3. Bila je to odlična prilika da se odvoji i da privede meč kraju.

Međutim, od tada pa do kraja seta nijedan igračica nije osvajala svoj servis. Ivanovićeva je odmah izgubila svoj servis, ali je opet napravila brejk za 5:4, a onda ponovo ispustila šansu za osvajanje seta.

Tek u 11 gemu naša "gracija" uspeva da se koncentriše i da osvoji dva gema zaredom i tako trijumfuje sa 7:5 u prvom setu.

Drugi set je počeo jako loše za našu teniserku, jer je dozvolila Kanađanki rani brejk, čime je Bušar povela sa ubedljivih 4:1. Međutim, to kao da je motivisalo Anu, koja je vezala dva gema i prišla na 4:3.

Imala je problema sa bolovima Ana pa je zatražila medicinski tajm aut i otišla u svlačionicu pre starta osmog gema, a kada se vratila to se negativno odrazilo na nju, jer je servirala katastrofalno i dala protivnici šansu da osvoji set pošto je povela sa 5:3.

Međutim, Kanađanka je počela da greši, što je Ivanovićeva iskoristila da sa još jednim brejkom doše do izjednačenja 5:5, ali nije iskoristila poklon protivnice, već je svopstvenim greškama izgubila drugi set.

KOBAN PAD U TREĆEM SETU

Velika borba vodila se na ovom meču, ali u trećem setu je sve bilo rešeno posle pet gemova kada je Kanađanka iskoristila pad koncentracije srpske igračice i povela sa 4:1.

Malo kasnije je bilo i 5:2 a Ivanovićeva nije imala snage da osvoji tri gema zaredom i vrati se u meč, pa je poraz bio neminovan.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vinci

    21. januar 2014 | 05:31

    Sta crna Ana pa nije osvojila nista od rolangarosa. Ne moze u cetvrtfinale da udje vec godinama. To Serenu je dobila na srecu svi smo znali nego ajde iz postovanja niko nije hteo da kaze. Razocarala nas je odavno ona nego nasa je pa cutimo. Od kad je prvi frajer uleteo od tad je zaboravila da igra tenis . Zalosno:((((

  • Nemanja

    21. januar 2014 | 06:54

    Ana je ovim samo Serenu zeznula. Mislim da je ova lupala stvari po kuci kada je videla da je ana izgubila:)

  • Milan

    21. januar 2014 | 08:33

    Kao nekad Janko Tipsarević pobedi Rodika ili Fedrera i onda sledeće kolo izgubi od 136 na svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA