U Bosni se svađaju ko će im nositi zastavu u Sočiju

Spor između Republike Srpske i Federacije konačno bi trebalo da se završi u četvrtak

  • 2

Federacija i Republika Srpska ne mogu da se dogovore ko će nositi zastavu Bosne i Hercegovine na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, objavio je danas sarajevski portal Kliks.

Izvršni komitet Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, kako se navodi, ni na jučerasnjem zasjedanju nije doneo odluku o tome, a ponovo će odlučivati sutra.

Do nesuglasica na sednici došlo je, kako se tvrdi, kada su pojedini članovi iz Republike Srpske insistirali da skijašica Žana Novaković sa Pala nosi zastavu BiH na svečanom defileu otvaranja ZOI. Novakovićeva, kako se navodi, ima i državljanstvo Srbije.

Predstavnici Srpske smatraju da bi to trebalo da bude Novakovićeva, a suprotstavili su im se čelnici OK BiH iz Federacije BiH, istakavši da skijaš Igor Lajkert iz Zenice ima bolji rezultat, te da bi zato njemu trebalo ukazati tu čast.

- Odluku o tome ko će nositi zastavu BiH na otvaranju Zimskih olimpijskih igara 7. februara u Sočiju donećemo na sutrašnjem sastanku svih pet trenera sportista koji učestvuju na Olimpijadi - rekao je vođa BiH delegacije u Sočiju Said Fazlagić za agenciju Anadolija.

Navodi se i da je Novakovićeva već jednom nosila zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju najveće sportske smotre u zimskim sportovima u Vankuveru 2010. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA