BRAVO ŠUMADINCI: Prvi trijumf Radničkog u Evrokupu!

Izabranici Miroslava Nikolića zabeležili prvi trijumf u TOP 32 fazi Evrokupa pobedivši francusku ekipu Strazbur rezultatom 92:82 i zadržali šanse za prolazak u narednu rundu Evrokupa

  • 1

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca konačno su zabeležili prvu pobedu u TOP 32 fazi Evrokupa. Posle tri nesrećna poraza, izabranici Miroslava Nikolića su u dvorani "Jezero" savladali francuski Strazbur rezultatom 92:82 (21:24, 25:18, 19:25, 27:15)

 

Ovom pobedom Kragujevčani su ostali u igri za prolaz u narednu fazu, a ono što je značajno je da je Radnički savladao francuski tim sa više od četiri poena razlike, pa će u slučaju identičnog skora sa Strazburom, imati prednost.

 

 

U jednoj veoma efikasnoj utakmici, Radnički je meč rešio furioznom poslednjom četvrtinom u kojoj su slomili i poslednji otpor gostiju. Ono što je krasilo igru Kragujevčana je sjajan šut za tri poena. "Šumadinci" su ubacili čak 13 trojki iz 24 pokušaja.

 

Najbolji kod domaće ekipe bio je sjajni Miloš Dimić koji je postigao 19 poena i imao indeks korisnosti čak 31. Pored njega solidan doprinos dali su Dušan Mlađan sa 15 poena, Marko Marinović sa 13 poena, Sava Lešić sa 10 i Nikola Kalinić sa 8 poena. Kod gostiju, Butsi Torton je postigao 21 poen, dok je Anton Diot na svoj konto upisao 20 poena.

 

 

Radnički trenutno ima skor od jedne pobede i tr poraza, a narednu utakmicu u Evrokupu igra takođe u Kragujevcu protiv Himika. Podsećamo, i drugi srpski predstavnik u ovom evropskom takmičenju, Crvena zvezda, zabeležio je pobedu.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA