TENISERI SREĆNO: Srpski ponos protiv švajcarske ''sile''!

Drastično oslabljena neigranjem Novaka Đokovića, Dejvis kup tim Srbije će tokom vikenda izaći na megdan reprezentaciji Švajcarske, odnosno Rodžeru Federeru i Stanislasu Vavrinki

  • 0

Nema Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, ali tu su Ilija Bozoljac, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nenad Zimonjić koji su spremni da ''brane'' svoju zemlju u Dejvis kupu od švajcarske ''sile'' koja je stigla u Srbiju, odnosno Rodžera Federera i ovogodišnjeg osvajača Australijen opena Stanislasa Vavrinke.

 

Svesni su svi da su gosti favoriti u Novom Sadu, jer za Srbiju neće nastupati drugi reket sveta Novak Đoković, ali i bez njega naš tim ima pravo da se nada.

 

- Nama ide u prilog što su Vavrinka i Federer došli, jer što je jači tim Švajcaraca, to će naši momci steći veće iskustvo - istakao je Nenad Zimonjić.

 

 

Prvi dan Dejvis kupa otvoriće duel između Ilije Bozoljca i Rodžera Federera koji su se samo jednom sastajali u karijeri. Naravno. Švajcarac je bio uspešniji i slavio je na Vimbldonu rezultatom 3:1, ali je Bozoljac ostavio odluičan utisak.

 

- Nač cilj je da dođemo do trećeg dana. Daću sve od sebe i pokušaću bar da ga namučim - rekao je Bozoljac, a i sam Federer se prisetio tog meča na Vimbldonu.

 

 

- Sećam se našeg meča na Vimbldonu, trajao je preko dva sata. Igrao je odlično, bilo je to na terenu broj jedan, a u tom momentu se igrao i onaj čuveni duel između Iznera i Maija - rekao je Federer koji je priznao da je vrata Dejvis kupa uvek držao malo odškrinuta.

 

Meč između Bozoljca i Federera na programu je od 14 časova dok će posle toga uslediti duel između Lajovića i Vavrinke. U subotu od 15 sati, na programu je duel dublova. Za Srbiju će nastupati Nenad Zimonjić i Filip Krajinović, dok će za Švajcarsku igrati Marko Kjudineli i Mihael Lamer.

 

U nedelju će od 13 časova igrati Lajović i Federer, a posle njihovog meča na teren će izaći Bozoljac i Vavrinka.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA