Đuričić asistent u pobedi Benfike protiv PAOK-a! (VIDEO)

"Orlovi" dočekuju revanš na Lužu sa golom prednosti, a strelac pobedonosnog gola bio je Lima *Utakmice u Ukrajini započete minutom ćutanja *Juventus savladao Trabzon, Totenhem poražen od Dnjepra, Lacio poražen u Rimu

  • 0

Derbi meč šesnestine finala Lige Evrope između PAOK-a i Benfike pripao je Portugalcima! Na stadionu u Solunu Benfika je slavila pogotkom Lime u 59. minutu, a asistent je bio srpski reprezentativac Filip Đuričić!

 

Na Toumba stadionu u startnim postavama obe ekipe našla su se samo dvojica Srba Filip Đuričić i Miralem Sulejmani, dok su Lazar Marković, Ljubomir Fejsa u redovima Benfike i Zvonimir Vukić u crno-belom dresu ostali na klupi.

 

Jedini interesantan detalj u prvih 45 minuta bio je sporni momenat u kaznenom prostoru Benfike u kojem je igrač tima iz Portugala igrao rukom, ali sudija nije pokazao na belu tačku. U nastavku PAOK je preko Lazara imao šansu da dođe u vođstvo, ali je njegov udarac završio, a nedugo zatim Lima je doveo Benfiku u vođstvo.

 

 

I druga dvojica srpskih fudbalera u timu portugalskih "lavova"dobila su priliku u drugom poluvremenu, ali svojim ulaskom nisu uspeli da donesu ubedljiviju pobedu Benfiki.

 

Zanimljivo je da je na osam mečeva prve runde šesnestine finala Lige Evrope koji su počeli nešto ranije postignuti golovi samo na dva meča u prvim poluvremenima i to na duelu Esbjerga i Fiorentine, na kojem su gosti slavili sa 3:1, kao i u Torinu, gde je Juventus pobedio golom Osvalda.

 

 

Utakmice, koje su odigrane u Ukrajini započele su minutom ćutanja zbog krvavih protesta, koji potresaju ovu zemlju.

 

 

Totenhem se sa golom minusa vraća u Englesku, gde je prednost pred revanš domaćem Dnjepru obezbedio Konopljanka golom iz penala u finišu susreta.

 

Liga Evrope, 1/16 finala:

 

Anži – Genk 0:0

Juventus –Trabzonspor 2:0

Esbjerg – Fiorentina 1:3

Liberec – AZ Alkmar 1:0

Dnjipro – Totenhem 1:0

Černomorc – Olimpik Lion 0:0

Dinamo Kijev – Valensija 0:2

PAOK – Benfika 0:1

Svonsi – Napoli 0:0

Porto – Ajkntraht Frankfurt 2:2

Betis – Rubin 1:1

Maribor – Sevilja 2:2

Viktorija Plzenj – Šahtjor Donjeck 1:1

Lacio – Ludogorec 0:1

Ajaks – Salcburg 0:3

Makabi Tel Aviv – Bazel 0:0

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA