Đoković se nije ni oznojio protiv Aguta!

Očita razlika u kvalitetu je omogućila srpskom teniseru da prosto počisti Španca sa terena 2:0 i zakaže sebi susret protiv Južnog u četvrtfinalu Dubaija

  • 1

Posle Denisa Istomina na startu, najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je bez većih problema Bautistu Aguta 6:1, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale turnira u Dubaiju.

Otprilike oko sat vremena trebalo je srpskom igrači da pokaže kolika je razlika u kvalitetu između njega i Španca i dobije njihov drugi međusobni duel, a sebi obezbedi borbu protiv Rusa Mihaila Južnog za polufinale turnira.

Srbin je već posle 17 minuta meča imao velikih 5:0, a trenutak opuštenosti Španac je iskoristio kako set ne bi izgubio sa nulom. Agut je u nastavku pružio malo veći otpor Noletu koji je imao odličnu priliku da vežba neke poteze koji bi mu pomogli u nastavku sezone. Brejk Španca u osmom gemu donekle je odložio slavlje Đokovića koji je nedugo zatim uzvratio i slavio posle manje od sat vremena igre.

PRVI SET

Nije prošlo ni desetak minuta od početka meča, a srpski teniser je već vodio sa 4:0. Gemove na svoj servis je srpski teniser ubedljivo osvajao, dozvolivši protivniku da mu oduzme prvi poen tek na 11 poenu na njegov servis.

Sa druge strane bez nekog većeg napora Đoković je oduzimao servis Špancu i pravio brejkove. Malih problema imao je u petom gemu prvog seta, ali je ipak uspeo da ga reši u svoju korist. Posle toga je prepustio Bautisti-Agutu sledeći gem kako bi mogao i on da se upiše na semafor.

Sačekao je drugi reket sveta svoj servis i ne prepuštajući protivniku ni poen osvaja prvi set!

DRUGI SET

Obojica tenisera su na startu drugog dela meča bila sigurna na svoj servis, a tako je bilo sve do 2:2, kada Đoković preuzima kontrolu meča u svoje ruke i osvaja naredna tri gema. Prvo pravi brejk za 3:2, a zatim ga potvrđuje osvajanjem gema na svoj servis.

Nastavlja srpski teniser u istom ritmu i pravi novi brejk posle koga dolazi u situaciju da servira za pobedu. Međutim, malo opuštanje je dovelo do toga da Bautista napravi brejk i smanji na 5:2, ali već u sledećem gemu branilac titule pravi ribrejk koji dobija meč i ostvaruje plasman među osam najboljih.

Đoković je posle meča izjavio da je zaista odigrao fenomenalan meč i dodao da meč protiv Južnog neće biti nimalo lagan:

- Uradio sam zaista dobar posao danas, od prvog do poslednjeg poena. Nije bilo većih uspona i padova, a posebno dobro služio me je servis, što mi je pomoglo da igram komotno. Mihail je dugo vremena pri vrhu. On ima jedan od najlepših i najefikasnijih jednoručnih bekhenda na Turu. Malo je neobično kako drži reket, krene sa dve, a završi jednom rukom. Ali, on je veoma talentovan igrač - rekao je Đoković.

 

Džeziri - Deverman 6:3, 7:5

Kolšrajber - Sepi 6:3, 6:3

Rosol - Tursunov 6:4, 7:6

Berdih - Stahovski 6:2, 6:1

Conga - Davidenko (predao Davidenko)

Južni  - Vord 6:1, 7:6

Federer - Štepanek 6:2, 6:7, 6:3

Đoković - Agut 6:1, 6:3

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA