SERENA VILIJAMS OTKRILA: Monika Seleš mi je bila inspiracija!

Najbolja svetska teniserka oborila jugoslovenku po broju nedelja provedenih na čelu VTA liste i istakla da je joj je Monika bila omiljena sportistkinja na svetu

  • 0

Trenutno najbolja svetska teniserka Serena Vilijams postala je peta igračica po broju nedelja provedenih na prvom mestu VTA liste, a na tom mestu je zamenila nekadašnju jugoslovensku teniserku Moniku Seleš, inače njenog idola iz detinjstva.

Doduše, Serena se jutros izjednačila sa Selešovom sa 178 nedelja provedenih na vrhu, ali već tokom dana je ''prešla u vođstvo''.

- Ne mogu da verujem da sam uspela ovo. Dostizanje Monikinog nivoa je nešto neverovatno, jer sam oduvek imala divljenje prema njoj tokom odrastanja - rekla je Serena i dodala:

- Monika je bila moja omiljena igračica. Tačnije, mislim da mi je bila omiljena sportistkinja na svetu. Bila mi je inspiracija.

Jedino četiri teniserke se trenutno nalaze ispred Serene po broju nedelja roveenih na vrhu, a to su Štefi Graf (377), Martina Navratilova (332), Kris Evert (260) i Martina Hingis (209).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA