UZ MEDENJAKE I SRCA: Recimo NE govoru mržnje! (VIDEO)

- Neophodno je stvoriti jaču i energičniju Srbiju, koja će se boriti sa problemima, jer u društvu je primetna povećana agresivnosti i netolernacija, ali to nije samo slučaj kod nas, već svuda u Evropi - rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić

  • 0

Akcija Ministarstva omladine i sporta "Imam srce, ne mrzim" održana je u Knez Mihajlovoj ulici, a ovim događajem počelo je obeležavanje Evropske nedelje borbe protiv rasizma i diskriminacije.

Borba protiv diskriminacije i govora mržnje visok je prioritet za Evropsku uniju, a Vlada Srbije i građani treba da se uključe u borbu protiv njih, rekao je šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

Zaista je veoma važno da svi kažemo ''ne'' govoru mržnje, ne samo ovde, već u svakoj zemlji širom Evrope. Borba protiv diskriminacije i govora mržnje takođe je visok prioritet za Evropsku uniju, koja u vezi sa tim sarađuje sa Vladom Srbije - rekao je Devenport.

Novinarima se obratio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je istakao da je sport najbolji način za edukaciju mladih u borbi protiv mržnje, netolerancije i diskriminacije.

- Neophodno je stvoriti jaču i energičniju Srbiju, koja će se boriti sa problemima, jer u društvu je primetna povećana agresivnosti i netolernacija, ali to nije samo slučaj kod nas, već svuda u Evropi. Moram posebno da pohvalim sektor omladine koji je promovisao slične akcije i pozivam sve da odgovorno kažu ''ne'' negativnim stvarima, netolernaciji, diskriminaciji i govoru mržnje. To su pravi primeri koji su neophodni ovom društvu da bi iskazale prave vrednosti za koje se svi zalažemo - rekao je Udovičić.

Akciju "Imam srce, ne mrzim" obeležio je performans plesne trupe Srednje umetničke škole Artmedija, nastup di-džeja i mladi bubnjari - aktivisti Kampanje iz Čačka.

Skupu su prisustvovali državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin, ministar bez portfelja u tehničkoj vladi Branko Ružić, kao i reprezentativci Srbije u hokeju na ledu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA