Majamiju nije pomogao ni mađioničar, 13. pobeda u nizu za Sparse! (VIDEO)

Centar Nju Orleansa Entoni Dejvis bio je prosto nezaustavljiv za Džejmsa i saigrače. Ni Voriorsi nisu uspeli da zaustave nalete San Antonija

  • 0

Noć između subote i nedelje u NBA ligi obeležio je poraz aktuelnog šampiona Majamija od ne toliko dobrog ove sezone Nju Orleansa, kao i 13. uzastopna pobeda San Antonija, što je najduži trijumfalni niz ove sezone u najjačoj ligi na svetu.

Pelikansi su prvi put od 2010. godine savladali "vrelinu" 105:95, a do pobede ih je predvodio Entoni Dejvis koji je bio prosto nezaustavljiv za centre gostiju. Njegov učinak od 30 poena i 11 skokova omogućio mu je da ponese epitet igrača utakmice.

Ni mađioničarski šou u poluvremenu nije pomogao Hitu da dođe do pobede.

Razloge poraza šampiona trebalo bi potražiti u odsustvu Dvejna Vejda i Grega Odena, kao i nešto slabijoj partiji trenutno najbojeg košarkaša na svetu Lebrona Džejmsa, koji je pri jednom prodoru izvrnuo i zglob, ali je stisnuo zube vratio se na teren, međutim, nije mogao da odigra na nivou kako je igrao pre povrede. Na kraj njegov učinak je bio 25 pooena.

San Antonio je u neverovatnoj formi. Teksašani ne znaju za poraz već duže vremena, a ovoga puta ni Golden Stejt nije uspeo u svojoj "Orakl areni" da ih zaustavi 99:90. U odsustvu Tima Dankana i Manua Đinobilija ulogu lidera preuzeo je Toni Parker i vukao svoje saigrače ka novom trijumfu.

Francuz je postigao 20 poena, a pratili su ga Tijago Spliter sa dabl-dabl učinkom 17 poena i 14 skokova, zatim Grin sa 18 poena, Belineli 15... Na drugoj strani naš Nemanja Nedović nije ni oblačio dres za ovu utakmicu, a po običaju najefikasniji je bio Stefon Kari sa 20.

NBA, rezultati:

Portland - Šarlot 94:124

Hjuston - Klivlend 118:111

Filadelfija - Čikago 81:91

Indijana - Memfis 71:82

Majami - Nju Orleans 95:105

Orlando - Juta 88:89

San Antonio - Golden Stejt 99:90

Detroit   LA Klipers 103:112

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA