≫ 

Španović: Sve je bilo kako smo planirali (FOTO)

Finale skoka udalj, na programu je u petak 11.avgusta od 20.10h po našem vremenu.

  • 0

Šesti dan šampionata sveta obeležilo je hladno i kišno vreme u Londonu. U večernjim satima održane su kvalifikacije skoka udalj. Čak 30 atletičarki startovalo je u dve kvalifikacione grupe, od toga najboljih 12 je prošlo u finale.

Ivana Španović je samo jednim skokom uspela da se plasira u finale iako nije preskočila normu 6,70 metara.

Njih četiri je imalo skok preko 6.60m, među kojima je i naša Ivana Španović. Ona je u prvoj seriji skočila 6.62 metara i odlučila da se povuče sa takmičenja. To je bilo dovoljno da se Ivana nađe u finalu Prvenstva sveta.

- Zbog izuzetno teških vremenskih uslova znao sam da će rezultat 6,60m biti sigurno dovoljan za finale. Posle rutinskog prvog skoka od 6,62m rekao sam Ivani da se povuče sa borilišta. Sve glavne konkurentkinje su se plasirale u finale - rekaso je trener Goran Obradović.

 
Just walking to The FinalA post shared by Goran Obradović (@goranobradoviccele) on

Osim Ivane, najdalji skok ostvarila je Daria Klišina sa rezultatom 6.66m, potom olimpijska šampionka, Tiana Bartoleta sa rezultatom 6.64, a na trećem mestu ispred Španovićeve je Loraine Ugen sa rezultatom 6.63m.

- Bilo je jako hladno i Izuzetno sam zadovoljna što sam, kako smo i planirali, sa jednim izvedenim skokom obezbedila ulazak u finale. Sutra me očekuje specijalna priprema za finale koje je na programu u petak u istom terminu - izjavila je Ivana posle kvalifikacija.

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA