≫ 

Atletičari iz Londona izglasali Ivanu Španović za pobednicu: Srpkinja u probranom društvu za budućnost kraljice sportova!

Naša atletičarka je uz još pet kolega dobila najviše glasova i biće član sportske komisije IAAF-a, a četvorogodišnji mandat će joj početi 1. januara 2018. godine

  • 5

Iako nije osvojila medalju u skoku udalj, Ivana Španović se iz Londona vratila sa jednom pobedom, ali ovoga puta su toj pobedi doprinele njene kolege.

Naime, u toku Svetskog prvenstva održano je glasanje za izbor šest članova sportske komisije Svetske atletske federacije, a jedan od ukupno petnaest kandidata bila je i Ivana Španović, koju je kandidovao Atletski savez Srbije.

>>> Milojko pitao Britni Ris - spavaš li mirno? Amerikanka BRUTALNO odgovorila i njemu i Ivani Španović (FOTO)

Pravo glasova imali su samo sportisti učesnici prvenstva, a najviše glasova pored Ivane Španović osvojili su Kim Kolins, Injaki Gomez, Adam Kšot Tomas Roler i Benita Vilis.

Novoizabrani članovi komisije biće na ovoj poziciji četiri godine, a njihov mandat počinje 1. januara 2018. godine.

Sportska komisija IAAF broji ukupno 19 članova, od kojih se dvanest bira na osnovu glasova sportista (po šest članova se bira svakog drugog prvenstva i njihov mandat traje četiri godine), a sedam članova biraju predstavnici Saveta IAAF-a.

Printskrin: Twitter

Ivana će se tako naći u probranom društvu atletske elite, koja će se potruditi za svetliju budućnost svetske atletike među kojima su Jelena Isinbajeva, Pola Redklif, Štefan Olson, Andreas Torkildsen...

Nadajmo se i da će Ivanin angažman uticati na to da se više ne ponavljaju kontroverze na velikim takmičenjima, kao što je to bio slučaj u njenom skoku gde je ostala bez zlata, iako je skočila najviše od svih, ali je zbog navodnog otiska papira koji joj se otkačio s leđa ostala bez medalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joj

    14. avgust 2017 | 21:48

    Evo prilike da svojim stavovima doprinese eliminisanju nepravilnosti i nepravde koje se nanose sportistima. Napred Ivana, junakinjo naša.

  • Немања

    15. avgust 2017 | 00:16

    7,10

  • branko

    15. avgust 2017 | 00:10

    jel postoji negde podatak, koliki bi bio Ivanon skok bez ove glupave etikete,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA